Васил Божков не хвърли бомба в интервюто с Карбовски

Щял да извади доказателства, когато му дойде времето

OFFNews 31 март 2021 в 21:14 12200 2

Дългоочакваното интервю на Васил Божков пред Мартин Карбовски мина без гръмки новини.

Укриващият се в Дубай бизнесмен и лидер на новия политически проект "Българско лято" каза, че няма да вади нови доказателства срещу "хунтата", защото сега в България няма кой да ги разследва. "Няма смисъл да хабим материала", заяви той. Това обаче можело да се промени, ако партията му е в управлението:

"Ще има съд и присъда за цялата хунта. Дойдем ли на власт, главата на хунтата е в затвора максимум до три месеца."

Интервюто бе излъчено във фейсбук профила на Божков. 

"Никой няма да се размине с моето идване. Дали на 7-ми, 8-ми (април, след вота - б.р.) или малко по-нататък...", каза бившият хазартен бос.

Божков отрече да има общо с изтеглите записи с чекмеджето от резиденцията на Бойко Борисов. "Нищо общо нямам с тия записи. Аз давам готово престъпление, доказано. И нищо не разследват", добави той и попита защо прокуратурата не разследва по-важното престъпление, а търси кой е снимал. (През юни 2020 Васил Божков публикува във фейсбук профила си сигнала си до главния прокурор на България. В него твърди, че разполага със записи от охранителни камери, снимки, банкови извлечения и веществени доказателства, че е предавал крупни суми на висши представители на властта. – б.р.)

Още от темите в разговора

Антиките

Колекцията никой не знае къде е. Чух, че я местят от едно място на друго. Въпросът не е къде е, а в какво състояние е. (...) Колекцията носи проклятие за грабителите. (...) Нарушиха три закона, като я разграбиха. Повечето предмети са закупени от чужбина и са регистрирани.

...За Телефонната палата имахме проект за музей. Работата по музея спря. Може би най-хубавия музей, най-големия на Балканите го спряха в зародиш.

...Завел съм дело в Лондон, ще заведа и други, и колекцията ще ми я върнат. След което пак ще направим музей.

Футбол

"Левски" го поставихме на крака, направихме игрища и Бойко си го взе обратно. Ако бях в "Левски", сигурно щяхме да сме на първо място в момента. Докато тези хора са на власт, футбол няма да има.

Мотивите

Съдбата ми постави това изпитание да се и променя и да поема новата си мисия.

Завръщане

Чакай ме. Ако сме в парламента, идвам. Ако не съм, продължаваме борбата от тук.

Не мога да се върна поради простата причина, че в България няма закони. Ако си в затвора, как можеш да се бориш?

Какво би променил веднага

Ако имаме мнозинство в парламента, за кратко време ще премахна бухалките на хунтата: спецсъд, спецпрокуратура, КОНПИ - закривам ги със закон.

Премиерът не трябва да управлява парламента.

Валери Симеонов и хазарта

С една дума - палячо. С две думи - подставено лице на хунтата.

Значи държавните наркотици са по-малко вредни от частните? - коментира Божков по повод закриването на частната лотария и оставянето на държавната. - Повече пари повече за спорта не се появиха. Тотото даже губи. 

Кой от хората в листите му е искал помощ

Много са искали да играят с мене, аз няма да играя с никого във властта. (...) Слави има идеи като нашите, при него няма бивши политици, но разпродаде партията си, за съжаление. Даде толкова пари за толкова депутати от различни места. Виждаш кои корпоративни интереси къде са, като му видиш листите.

Десните

Съмишленици по принцип, но и при тях има много гнило. Ако не бях направил интервюто при Хекимян, протест нямаше да има.

Засега не искам съмишленици сред извънпарламентарните сили. Но ако имаме общи цели, ще ги подкрепя (в бъдещ парламент - б.р.).

"Това ми е мисията"

Ако дойда на власт, талончета никой няма да търка. От позицията на времето виждам какво трябва да се направи, за да се промени хазартът.

Винаги съм помагал на хората. Няма човек, който да е стигнал до мен, да е поискал помощ и да не съм помогнал. Сега искам да помогна на всички.

Аз си харесвам начина на живот, това ще е жертва от моя страна.

Аз имам по-хубави самолети, по-хубави жилища и повече коли. А ще трябва да се съобразявам с общественото мнение. Не е ли жертва от моя страна? Но след тая случка се промених. Това ми е мисията. Искам да е добре за всички хора.

Ковид

Не, не съм ваксинирам. За мен е най-обикновен грип. Изкарах го. Три дни ме боляха мускулите, един ден температура и приключих.

Пропаганда и контрол върху масите.

Хората трябва да избират свободно ваксина, а мерките да са по желание - важното е хората да не пречат на другите, да не заразяват друг.

И да има достатъчно легла за болните.

Недосегаем

Не ми е минавало през ум, че това може да ми се случи. Мислил съм се за недосегаем, аз нямам едно нарушение. Не може да спазваш всичко и да се чувстваш застрашен от държавата, която трябва да те пази. Аз да не би да съм тръгнал срещу държавата?

Не съм се разбирал с тях (управляващите - б.р.). Те искат, аз им давам, само и само да оцелее бизнесът. Разбирах се, докато не поискаха всичко.

Последователите

Целия бизнес наплашиха. Като излязох от затвора, никой не ми вдигаше телефона. Вече го вдигат, виж каква партия имам като слънце. Пак малко стана като преди. Обръщам се към колегите от бизнеса и ги призовавам да гласуват, разчитам на тях.

Един платен последовател нямам във фейсбук. Ако всички 170 000 гласуват за мен и доведат по една жена или съпруг, дете или баба, и ето ти половината депутати.

Президентски избори

Не. Но ще играеме докрай, докато не победим. На следващи, по-следващи избори, до победа.

Колко градуса е там?

32.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

01.04 2021 в 21:14

Е що сега ве Череп? Яви ти се ангел облечен като милиционер ли? Или не си представяше ситуация, в която ти трябва депутатски имунитет. Колко унизително. Що не бори корупцията преди, като ти спестиха 700 милиона от данъци? Що така им плаща подкупи на лошите ве? Чист си като сълза. Бизнесмен мечта. Ще ковеш антикорупционни закони както и Пеевски не е ковал.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл