Университетски преподавател е водач на листа на партия МИР в София, а юрист - в Русе

OFFNews 10 март 2021 в 20:10 2684 0

Доцент д-р Светла Цветкова и адв. Христина Георгиева са водачи на листи в София и Русе на ПП "МИР", съобщиха от партията. 

Христина Георгиева е водач на листата на партия МИР в Русе за предстоящите парламентарни избори. Това е един от най-младите и перспективни кандидати за народни представители в областта на правото и интелектуалната собственост от гражданската квота.

Тя е адвокат в областта на интелектуалната собственост, член на Европейския институт по право и първият български лектор в ежегодното лятно училище по Европейско частно право в Университета в Залцбург.

„Избрах да се кандидатирам за народен представител от ПП МИР от родния ми град Русе, защото вярвам, че мога да помогна много с натрупаните ми знания в областта на правото и по-специално в областта на интелектуалната собственост”, заяви Христина Георгиева.

Георгиева е родена в Русе, където завършва английската езикова гимназия „Гео Милев”. Изучава право в Университета за Национално и световно стопанство в София и специализира и банково дело. 

Наградена е за „Докторант на годината” в конкурс на УНСС, както и за „Най-добър адвокат на Постоянния Арбитражен съд” в Университета в Любляна и за „Най-добър делегат” на Комисията по правата на Човека от Организацията за развитие на лидери в Загреб. Автор е на редица научни публикации в областта на интелектуалната собственост както на български език, така и на английски език. Въпреки много ангажименти е и доктор по право в УНСС.

Доцент д-р Светла Цветкова е водач на листата на 25-и многомандатен район в София на ПП МИР на предстоящите парламентарни избори. Университетският преподавател от УНСС се изправя в една от най-оспорваните битки за вота на гражданите в столицата. В същия многомандатен район са водачите на листи на ГЕРБ и БСП – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Доц. д-р Цветкова се кандидатира депутат с лична кауза, посветена да защитава интересите на българските деца и на техните родители и най-вече на родителите на деца с проблеми в развитието. Тя се включи в националната кампания „Гласувай за децата! Стани защитник на децата!“ на Национална мрежа на децата и подписа декларация, че ще стане ревностен защитник на правата им и ще подкрепя семействата им в тяхното отглеждане. 

„Като майка, години наред съм изпитвала човешка болка, преодолявала съм много изпитания и трудности и съм се изправяла пред много предизвикателства, свързани със запазване на здравето и обучението на моето дете. Пристрастна съм към проблемите, свързани с отглеждането на деца с проблеми, както и с живота и ежедневието на българските деца. Смятам, че всички те заслужават здравословна и насърчаваща развитието им среда, за да растат физически и психически здрави и да имат спокойно и щастливо детство”, заяви доцент д-р Цветкова.

Тя е категорична, че няма да се примири с факта, че има майки, които плачат и кършат безпомощно ръце, защото са в безизходица и не могат да помогнат на децата си. „Не мога да се примиря с факта, че има посегателства върху деца. Не мога да се примиря с детската смъртност. Не мога да се примиря с факта, че се събират дарителски средства за спасяване на детски животи. Уважаеми избиратели, аз не мога да се примиря с всичко това, и за това ще се боря”, заяви още университетският преподавател.

Тя е дългогодишен преподавател в Университета за Национално и Световно Стопанство в град София по управление, маркетинг и човешки ресурси. Доц. д-р Светла Цветкова има множество публикации и участия в научноизследователски проекти и научни прояви. Ползва се с респект и уважение от своите студенти и докторанти. Тя е кандидат за народен представител от гражданската квота на ПП МИР. Освен в София, тя е водач и на листата на ПП МИР и в Пловдив-област.

Политическа партия МИР залага на морала, инициативността и родолюбието на българския народ. Над 90% от кандидатите за народни представители са от гражданската квота и са доказани експерти в своята област. В листите на политическата сила са мениджъри, финансисти, лекари, инженери, юристи, артисти, музиканти и общественици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови