Трябва да спрем да имитираме демокрация и да върнем изгубената справедливост

OFFNews 24 октомври 2016 в 20:00 2822 3

Трябва да спрем да имитираме демокрация. Това не е революционно, не е свръх задача и трябва да го направим, за да продължим напред. Президентът е този, който трябва да се заеме със задачата, заяви лидерът на Движение 21 и кандидат за президент на коалицията "Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева на среща с представители на работодателски организации.

Справедливостта беше изгубена в годините на прехода и борбата за връщането й, чрез съдебна и конституционна реформа, трябва да започнат от Президентството. То е визионерската институция, посочи Дончева. 

Тази реформа ще постави институциите в положението да служат на хората. Няма да е обратното, както е сега. Предприемачи, служители, работници трябва да служат на хората, подчерта тя.

Конституционната реформа е ключова за бизнеса, съгласи се с Дончева председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Сашо Дончев на срещата, в която участваха и изпълнителния председател на БСК Божидар Данев, зам.-председателите Георги Шиваров, Димитър Бранков, Камен Колев и главният секретар Петър Денев.

Вашата платформа привлича с готовността да се заемете отговорно с въпроса за Конституцията и с всичко онова, което пречи преходът да се състои в посоката и с резултатите, които повечето хора от нашето поколение очакваха, каза Дончев.

Кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов посочи, че през последните години управляващите нарушават конституционното право на бизнеса на равнопоставеност. Това изкривява цялата икономика и обществените процеси, отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

24.10 2016 в 21:02

Тая мърла освен Кънев друг подкрепя ли я?