''Три деца не са много, но три момичета са много'': Бойко Борисов представи кандидата за кмет на ГЕРБ в Плевен

OFFNews 08 октомври 2023 в 12:23 5706 2

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов

Дядо ми, докторе, казваше: Три деца не са много, но три момичета са много. Да са ти живи и здрави. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи кандидата за кмет на Плевен д-р Валентин Христов.

"Лекар съм, съпругата ми - също. Нямам опит в политиката. Но това има свое предимство, защото мога да видя решението на проблемите от друг ъгъл. Нуждаем се да тръгнем по нов път. Много лесно е да посочваме проблемите, но е трудно е да се вземат решенията", каза Валентин Христов, кандидат за кмет на Плевен.

Христов допълни, че влиза в надпреварата за Плевен с името си и може да обещае, че ще работи за града.

"Аз мисля че хората разбират какво значи независим и подкрепен. Първо - доволен съм от Плевен. Стотици милиони се изсипаха за ВиК, за парка. Едни от най-големите ни приятели са в Плевен", каза Борисов от своя страна. 

Той се обърна към плевенчани с въпроса защо няколко години са толкова мълчаливи, уплашени и неактивни: "Избивате се по пътищата и си траете. Три години нищо за недостроената магистрала. Магистрала обрасла с трева, стана ми мъчно". 

Борисов допълни, че когато е станал кмет на София, в столицата не е имало нито една спортна зала. "Ще поема ангажимент за зала и стадион в Плевен само ако имам кмет. Това мога да кажа на плевенчани. И "Хемус" ще се случи. Но ще се случи само благодарение на моя натиск, не на вашия", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той допълни, че хората в града нямат будно съзнание и е трябвало да кажат, че са вложени милиони, но нищо не се прави.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма лоши отношения със Спартански (Георг Спартански - настоящ кмет на Плевен - бел. ред.), но ако нямаш гръб на партия - няма как да стане. 

Все пак Бойко Борисов не пропусна да се обърне и към "Продължаваме промяната", като заяви, че в политиката най-важна е математиката.

"Когато ти предстои вот на доверие, трябва да можеш да смяташ, както Чърчил го е казал. Трябва да съберем 121", каза той.

"След няколко дни ще има час по математика. Мълчанието ви не е безплатно, уважаеми любими мои, а с парите от вашите джобове. Вместо да е готово с лошия Бойко, сега, ако стане, ще е два пъти по-скъпо. Вчера са пуснали грантова схема за фотоволтаици. Ще раздадат на свои фирми около 266 милиона лева. Ако това е вярно, на вота трябва да го обяснят. Надявам се да не е. Това по трънския курс е 1 млрд. лв. Ние няма да си сложим подписа под тома. В такава ситуация не съм си мислил, че мога да попадна - хем да нося отговорност, хем те да не могат да вземат решение", допълни Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

2

Читателка

09.10 2023 в 09:58

Сексист и в това след което пуска водата в тоалетната!!!

850

1

pr07ecH70r

08.10 2023 в 14:44

Те и три мозъчни клетки хич не са много... ама.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика