Ексклузивно Изборът на нов патриарх ще е между Григорий Врачански, Гавриил Ловчански и Даниил Видински

'Ти броиш' изпраща допълнителни застъпници във Френската гимназия

OFFNews 03 ноември 2023 в 12:39 1156 0

Френска гимназия

Снимка Архив

Платформата “Ти броиш”, която защитава вота на българите, ще изпрати допълнителни застъпници в 9-а Френска езикова гимназия този уикенд за балотажа на местните избори в София. 

Както стана ясно преди дни, в една от секциите при попълването на протоколите 120-те гласа на кандидата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” са записани на Антон Хекимян, а подадените 30 гласа за Хекимян - ред нагоре на Светослав Витков от “Глас народен”. Така срещу името на Васил Терзиев на практика стои нула, макар и не изписана.

Също така гласоподаватели сигнализираха, че не са отчетени преференциите за общински съветници от ПП-ДБ (Спаси София).

В четвъртък ОИК отхвърли жалбата на “Ти броиш” за нередностите в протоколите по отношение на преференциите. Според членовете на ОИК данните за общинската листа са попълнени правилно. 

“ОИК няма правомощие да разпорежда повторно преброяване на гласовете след приемане на секционния протокол и предаване на изборните книжа и материали на общинската администрация. Протоколът на СИК представлява официален свидетелстващ документ, съставен от длъжностни лица в кръга на службата им и до доказване на противното по надлежния съдебен ред, следва да се приеме”, пише в решението на комисията. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II