Теодор Петков: Хората имат нужда от реални действия

OFFNews 15 октомври 2015 в 07:40 3669 0

„Крайно време е районните кметства да разполагат със собствен бюджет и по-голяма независимост“.

В това е убеден кандидатът за кмет на Реформаторския блок на район „Витоша“ Теодор Петков. Той допълва, че децентрализацията е логичната следваща стъпка в развитието на местната администрация и именно затова той е решен да спомогне за реализирането й. Петков обяснява, че по този начин 60% от данъците на жителите на съотвения район ще остават в бюджета на районното кметство и с тези средства ще бъдат реализирани редица проекти като озеленяване, чистота, видеонаблюдение и т.н.

„Логично е, парите на хората от даден район да покриват неговите нужди, а не да субсидират други райони“, смята още Петков, който освен жител на „Драгалевци“ е и дългогодишен зам.-кмет на района. Като такъв е убеден, че най-добре проблематиката на кварталите познават хората, които живеят в тях, затова приоритет за него ще бъде голяма част от служителите в общината да бъдат именно хора от района.

„За да бъда работата на един кмет ефективна са нужни ежедневни срещи и контакти с граждански дружества.“, смята още Петков и допълва, че без подкрепата на своите съграждани един кмет не би могъл да постигне много. „Фактът, че районият кмет вече не се назначава служебно, а е избиран от хората, промени много ситуацията“, каза още Петков. Според него това носи много повече отговорност на заелия поста, но и му дава нужното самочувствие да отстоява исканията на хората в района, а не тези на общинския съвет. Той допълва, че заелият този пост трябва да бъде подготвен за огромен ангажимет и тежка работа, тъй като район „Витоша“ е изключително разнороден.

По данни жители на общината са над 70 000 души, а реалното население надхвърля 100 000. „Това е все едно да застанеш на чело на един цял град с големина като на Пазарджик.“, имено затова Петков е изготвил подробна и конкретна програма за всеки квартал. „Хората имат нужда от реални действия и промяна“, казва още досегашният зам. – кмет. Той е убеден, че заради местоположението си този район би могъл се развие много в следващите няколко години, а материалното състояние на хората да се подобри значително.

„Трябва да се даде шанс на планината да се развива. Да бъдат построени нови ски-влекове и писти.“, каза оше Петков, но е категоричен, че това не бива да става за сметка на природата и ще бъде категорично против едно неконтролируемо изсичане.“ Това е един от най-зелените райони в столицата и трябва да остане такъв“, каза в заключение Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!