Цветанов взе първа предизборна победа в ТВ дебат, Кънев и Мерджанов малко зад него

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2014 в 18:49 8616 14

Цветан Цветанов стана победител в първия предизборен дебат на Нова телевизия на тема "Сигурност". Втори в политическия разговор бе лидерът на ДСБ Радан Кънев.

На телевизионния дебат присъстваха още Четин Казак от ДПС, Атанас Мерджанов от БСП и Николай Радулов от ББЦ.

Най-главният проблем, засечен при дебата, бе битовата престъпност.

Разгорещеният дебат се оформи около мерките, които приложи последното правителство за справяне с проблема и идеите, които имат кандидатите да ни управляват в бъдеще.

„Надали има друго правителство, което за толкова кратък срок да е успяло да съсредоточи толкова сили на полицията и жандармерията в малките населени места”, заяви Атанас Мерджанов от БСП. „Трябва да се замислим за засилване ролята на общинската полиция. Такива звена могат да поемат част от този проблем”, добави представителят на коалиция „БСП лява България”.

Бившият вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ Цветан Цветанов попита как така полицията е била едновременно в малките селища и в същото време е била изпратена за охрана на турската граница. Според Цветанов засилването на видеонаблюдението в невралгичните точки при бъдещо управление на неговата партия ще освободи полицейски ресурс.

Лидерът на ДСБ и представител на „Реформаторския блок” Радан Кънев отбеляза на свой ред, че не може да се води разговор за отделните видове престъпност, защото те са част от общ проблем. Реформаторите предлагат МВР да се занимава само с полицейски функции, по такъв начин, че българските полицаи да са в българското село, а не около парламента. Блокът иска местните власти да имат думата при назначаването на местните полицейски началници, които да са един вид местни шерифи.

Според Четин Казак от ДПС изпращането на полицията в малките населени места е имало психологически ефект. „Основното предизвикателство пред нас е да прилагаме наказанията. Ако е сигурно, че престъпникът ще получи своето наказание, обществото ще бъде удовлетворено”, коментира представителят на Движението за права и свободи.

Николай Радулов от „България без цензура” вижда част от проблема в непопълнения полицейски щат. По думите му от години в малките населени места той е недоокомплектован на 15%. В същото време една трета от щата на МВР е зает от чиновници. „Там, където хората са на улицата и заплатите са най-ниски, полицаите са най-малко”, отбеляза Радулов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2014 в 10:18

Щом този е"победител"....Бог да пази Отечеството!
Гледах го вчера,от край до край,мнооого вниметелно.Лъже,лъже,лъже.Навит,като пружинка,с менторския тон-типичен комсомолски секретар от времето на Георги Димитров.Не ми се коментират опонентите му.
Жалко,за тези техни избиратели,на които този арогантен цирк,им харесва.И които може би,си вярват,че бившите милиционерски чеда,са сегашните представители на"дясното"в България.

14.09 2014 в 01:09

как пък най-големия мръсник в държавата се оказа най-харесван?

Аз не виждам Надежда за България. Шом помияРи като тои гравски ПросТАК цВЪ цВЪ СА ОЩЕ ФАКТОР А НЕ ИНЖЕНЕРИ, ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ?

нАКЪДЕ ОТИВА МРЪСНИЯ МИЛИОЦИОНЕРСКИ КЕНЕФ бг?

13.09 2014 в 23:37

Ехаааа позитанките явно тоя път с аим дали куца опорна точка.

Осъден в България е когато минат и трите инстанции на правораздаването. Запознайте се другари ...явно за това падна Орешарски тъпи сте като зелки. То Мерджанов не бласти с интелект....партия от пияници няма как да прокопса.

Логично е някак човек дето цял живот е в МВР да знае по-добре как трябва да се барне системата. Пък и по време на Цветанов полицаите не се застрелваха сами едни други....

13.09 2014 в 21:14

Все се чудя има ли друг такъв народ в света - да харесваме доказан от съда престъпник. В този случай за пореден път доказваме, че имаме такива управници каквито заслужаваме.

13.09 2014 в 20:58

То оставаше 6-те апартамента да не спечели в Бойковата телевизия.
От друга страна: щом ЦвЦв печели словесен дуел, представете си какво е нивото на българския парламентаризъм...

13.09 2014 в 20:56

Според писанията на троловете,всяка социологическа агенция,която даде предимство На ГЕРБ и всяка телевизия,която оповести това,са "бойкови".След изборите ще твърдят,че Бойко е фалшифицирал изборите.Познайте кой заплаща на троловете.

13.09 2014 в 20:12

Победителите в някакво нещо, наречено „Кастинг 240” по Нова телевизия, която изобщо не е на Бойко Борисов. И социологическата агенция, редяща рейтингите, е същата от оня запис в Банкя, на която единствено вярва Оня, дето и „Винету” не е чел.

13.09 2014 в 20:12

Голям беше контрастът между Р.Кънев и останалите - единствено той не говореше с празни приказки и заучени фрази, а другите си дрънчаха с до болка позната посредственост.

13.09 2014 в 20:00

На тъп физкултурник вифаджия понятието сигурност се изчерпва до нивото милиция. Съдебната система кучета я яли. Тя сега явно си е добре, щом някой с ефективна присъда вместо да лежи се натиска за депутатско място.
Цвъ. Цвъ. и дебат. хахахахаха Закривай я тая държава.

13.09 2014 в 19:34

Здравейте тролове!