ЦИК с нови мерки срещу фалшификации на бюлетини

OFFNews 11 август 2015 в 16:32 2943 0

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще въведе нови защити срещу фалшификация на бюлетините за предстоящите местни избори на 25 октомври.

До момента не е ясно какви са точните предложения, които ще постъпят и какъв образец ще приеме окончателно Комисията, но е възможно към бюлетините да бъдат добавени холограми, баркодове и други най-различни варианти за защита на бюлетините.

Очаква се образецът да бъде приет 30 дни преди изборния ден.

Според говорителят на ЦИК Александър Андреев не е ясен броят на бюлетините, като това ще зависи от броя на избирателите, които отговарят на условията за уседналост в съответните региони на страната.

Андреев беше категоричен, че комисията ще се справи със законово установените срокове с обработването на резултатите и няма да има забавяне.

„Може би ще има леко затруднение и по-бавно броене и отчитане на резултатите, но при всички случаи това ще се случи в рамките на предвидените в закона срокове”, каза още Андреев.

Междувременно стана ясно, че документите за регистрация на партиите и коалициите за местните избори ще се приемат до 9 септември. Очаква се в близките дни комисията да съобщи началната дата, от която ще приема документите за регистрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!