Целият свят пита шампионката Маги Христова за листа номер 11

OFFNews 23 октомври 2023 в 08:51 1987 0

Магдалена Христова

Снимка

Световната рекордьорка по лека атлетика за ветерани и олимпийски шампион влиза в надпреварата за Общински съвет в София.

Магдалена Христова е родена на 25.02.1977 г гр.София. Завършила е спортното училище на Локомотив София и НСА „В.Левски“ със специалност треньор. Тя е една от най-успешните ни състезателки в скока на дължина за последните 20 години. Все още държи националния ни рекорд в дисциплината за жени в зала (6.91 м от 1998 г.) и рекорда ни за девойки под 20 години (6.94 м от 1996 г.). Дългогодишна национална състезателка и многократна шампионка на България, през миналата година тя спечели и световна титла в скока на дължина на световното първенство за състезатели над 35 г. във Финландия, а през пролетта на 2023 г. спечели отново световна шампионска титла в дисциплината, този път в зала. Последният медал, който донесе Маги, е от Европейското MASTERS първенство в италианския град Пескара.

От 2012 година тя е основател и треньор на клуб за лека атлетика и подвижни игри Priority Sport, треньор е на повече от 100 деца, организира и поредица от атлетически събития и турнири за деца. Майка е на 4-годишен син. Като професионален състезател и треньор, а и като родител, за нея е от голямо значение развитието на спорта в столицата, защото София има спортни комплекси, които тънат в разруха, а в същото време децата нямат къде да тренират и да развиват своите умения.

„За мен са важни спокойствието и безопасността на нашите деца, но на никой не му пука!“ – споделя Маги Христова по повод мотивацията си за влизане в надпреварата за Общински съвет в София.

Всекидневния спорт, тематичните паркове, спортните зали и съоръжения на открито за деца и родители, сигурността и безопасността на децата в столицата е основен приоритет, за който тя ще работи като общински съветник. Мотивите ѝ да се включи в листата на кандидата за кмет Асен Ангелов са – защото ѝ пука, знае как се печелят световни титли и може да помогне на София да стане шампион.

Асен Ангелов е кандидат за кмет на София. Гласувайте за него с бюлетина № 11, а за Магдалена Христова за общински съветник с преференция № 105. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки