Светльо Витков: Враговете на промяната към по-добро управление са апатията и невежеството!

OFFNews 21 юни 2021 в 17:41 3566 0

Апатията и невежеството са двете състояния, които определят управлението на България. Това обяви във фейсбук лидерът на ПП Глас Народен Светослав Витков.

Според него близо 50-те процента негласуващи българи увеличават силата на партиите на статуквото, които са пуснали корени в управлението и помагат да се стигне до невъзможност за промяна на 30-годишния порочен модел на управление в страната.

Витков смята и че голяма част от гласуващите го правят по-скоро на база симпатия, отколкото заради истински информиран избор.

Както и да го наречем, този избор е невеж и във времето следва разочарование и загуба на доверие-апатия и преминаваме в армията на негласуващи, казва председателят на ПП Глас Народен.

Витков е категоричен, че политическата образованост, освен до осъзнат избор, води и до политическа активност.

Образованият не търпи да го правят на глупак с приказки и обещания, коренно различни от действията. Не търпи манипулирана информацията, а знае какво се случва, посочва политикът.

Ето и текста на цялата му публикация в социалната мрежа:

Апатия и невежество!

Две състояния на българския избирател, които определят управлението в България.
Българските избиратели, които не гласуват, са малко под 50% от имащите право на глас.
Те са апатични към политиката и оставят избора си в ръцете на другите, защото не вярват, че нещо ще се промени. Голяма част от тях са гласували в миналото за дадена партия, която ги е разочаровала и е загубила доверието им. Предпочитат апатията пред възможността за невежия избор, който могат да допуснат.

Резултатът от това е увеличаване на силата на партиите на статуквото, които са пуснали корени в управлението и невъзможност за промяна на този 30-годишен порочен модел на управление в страната.

Голям процент от гласуващите българи, дават гласа си по симпатия. Без да се интересуват от политика. Без да са запознати с историческите и съвременни процеси в световната и българска политика. Без да са наясно с фунционалността на трите власти. Без дори да са чели Конституцията, Закона за политическите партии, Изборен кодекс. Без да са запознати със Закона за местното самоуправление и местната администрация. Без да се интересуват от историята на партиите и техните лидери. Без да знаят за партийното развитие във времето. Без да помнят техни действия, довели до задълбочаване на проблемите в страната. Без да се интересуват от позиции, каузи, цели или програми.
Гласуват по симпатия: Този ми е по-симпатичен от другия.

Както и да го наречем, този избор е невеж и във времето следва разочарование и загуба на доверие-апатия и преминаваме в армията на негласуващи.
Затова и основната цел на ПП Глас Народен е политическо образование на избирателите.

Не да гледате, четете и слушате спуснатото през медиите от политическите стратези и PR насочено манипулираща информация, а да сте запознат с устройството и функционирането на държавното и местно управление и самоуправление. Да сте информиран за процесите и тенденциите. Да имате представа РЕАЛНО кой за какво се бори, освен да докопа власт. Какво се крие зад политическото говорене и предизборни обещания. Кой към какви промени се стреми.

Да помните кой какво е направил през годините, за да знаете и какво ще направи отново.

Политическата образованост, освен до осъзнат избор, води и до политическа активност: Образованият не търпи да го правят на глупак с приказки и обещания, коренно различни от действията. Не търпи манипулирана информацията, а знае какво се случва.

Затова и главните врагове на промяната към по-добро управление на България са апатията и невежеството, които се ползват от партиите на статуквото за продължаване на 30-годишната схема и система за управление на страната.

Образование, Образование, Образование…

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предизборна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!