Светльо Витков: Първият ми приоритет е образованието, включително и политическото

Който кара с два пъти над разрешената скорост, да остава и без книжка, и без кола, предлага кандидатът за президент от "Глас народен"

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2021 в 09:56 2212 0

Когато не се продаваш и не си даваш никои части от тялото под наем, е много тежка битката в нашата политика. Видях много неща и най-тъжното от тях е, че политиците искат промяна, но реално не знаят каква конкретно да е тя. И виждаш как в политиката влизат хора, които искат да променят собствения си живот, а не на цялото ни общество.

Това каза Светослав Витков от "Глас народен", който е кандидат за президент. По думите му живеем като единаци, разидинени сме като общество. 

Много е трудно държавният глава да бъде обединител. Представете си една пирамида и ти си на връхчето, как да обединяваш. И друго - когато държавният глава е от партиите на статуквото, няма как да бъде обединител, защото е подкрепен от една голяма партия, която е в разрез с другите големи партии. Затова идеята ми е, че човек, който не е ангажиран с голяма партия, може да се яви обединител, обясни Светльо Витков. Не е въпросът само този го обичам, този го мразя", допълни той. 

Първият му приоритет е политическо образование и образованието въобще. „Необразованите хора обикновено гласуват по емоция, по симпатия, но всъщност трябва да се гледа не кой кандидат какво е учил, а какви са стремежите му и кой е най-чист в главата“, смята той. Вторият приоритет за него са духовните ценности. 

Светльо Витков настоява също така увеличението на цената на тока от догодина да бъде покрито от държавата по примера на Гърция.  

„Бюджетът се актуализира. Има възможност да се прехвърлят средства от едно перо в друго, така че това не е невъзможно. Въпрос на желание и приоритет е“, смята той. Президентът няма големи правомощия, но вече 6 месеца живеем в президентска държава, нека си го признаем, подчерта Витков. 

Според него, за да има повече правомощия президентът, трябва да се пипне Конституцията. А от опит казвам - нещо пипне ли се, се разваля. Добра ни е конституцията, смята той. 

Според него мерките срещу коронавируса в момента са неадекватни и на практика принуждават хората да се ваксинират. 

„В момента имам достатъчно антитела и не е необходимо да се ваксинирам, но нямам зелен сертификат. Така че - ще си стоя вкъщи като Слави Трифонов и оттам ще ръководя. Но ако стана президент, ще се жертвам и ще го направя. Защото за мен това е жертва“, каза Витков. 

Пътищата не са мястото, на което младите хора трябва да си мерят самочувствието, каза Витков след инцидента на Околовръстното в София. Той настоява и за промени в Закона за пътищата. 

Ангажирам се с каузата да спрем войната по пътищата и това не е заради политическата кампания, а ще бъде до края на живота ми, тъй като оцелях по чудо. Едно от нещата е на хората, които карат с превишена скорост два пъти над ограничението, да им се отнеме и книжката, и автомобила, каза Витков. 

На въпрос защо трябва да бъде следващият президент на България той отговори: По-красив и по-умен съм. Шегувам се. Защото съм независим - никога през живота ми никой не ми е казвал какво да правя. Не съм целувал ръце. Това е моят личен бунт към цялата система - не съм доволен от това, което виждам във властта и управлението вече 30 години. 

Избори ноември 2021!

Платено съдържание!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови