Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Строги мерки срещу хакерски атаки преди изборите

ОFFNews 09 октомври 2016 в 21:07 3903 0

Допълнителни мерки за засилване на киберсигурността по време на предстоящите президентски избори предприемат институциите, съобщава бТВ. 

Мобилизацията се налага, за да се избегне повтаряне на атаките от местните избори от миналата година, когато хакери нападнаха страниците на президентството, ЦИК, МВР и ГРАО, като последните три сайта отчетоха 530 млн. посещения за 10 часа. 

Специалистите по информационни технологии, работещи в държавната администрация, също ще бъдат свикани на среща няколко седмици преди изборите. Засега не се налага ползването на услугите на чужди ИТ експерти. 

Във всеки един момент можем да станем обект на кибератака, но знаейки това предприемаме нужните действия, казва заместник-министърът по транспорта и съобщенията Валери Борисов.

От ГДБОП, министерството на транспорта и от преброителя „Информационно обслужване” са категорични, че хакерските атаки няма да повлияят на преброяването и обработката на резултатите от изборите, защото то не се извършва онлайн. 

"Ако ще да изчезне световният интернет, стига да има ток за нашите компютри, резултатите ще бъдат обработени", успокоява проф. Михаил Константинов.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!