"София е от най-лошите европейски столици, а властта бездейства"

ОFFNews 21 октомври 2015 в 22:04 3200 7

Вили Лилков.

"Когато една партия управлява, тя монополизира цялата власт. В момента цялата кметска администрация по районите, цялата администрация в голяма столична община, управлението на общинските фирми е буквално окупирано от кадри на ГЕРБ. Този монопол искам да разбием и софиянци ще спечелят, защото ще се променят политиките".

Това заяви кандидатът за кмет на РБ проф. д-р Вили Лилков, като допълни, че най-малко 6-7 районни кмета ще се явят на балотаж.

„Това, което виждам в тази кампания е, че няма качествен дебат. Дебатът не се води по същество, а се подменя с много дребни теми, например не се говори за дебалансираното развитие на София, което е тежък проблем, както проблемите с тротоарите, дупките, осветлението, но това са ежедневните проблеми на софиянци. Един управленец, човек, който иска да развива града, трябва да го види години напред. За съжаление този дебат липсва – за визията на София, за това накъде ще се движи София в следващите 10-15-20 години”, смята Лилков.

„Защо в София в момента са се получили два града реално – градът на крайните квартали и на лъскавия център, защо говорим за южен град, който малко по-бързо се развива и северни територии, които са напълно заграбени. Това се случва, защото общината не отваря фронт и не работи по цялата територия.

Тя си избира предимно определени квартали и работи на парче. В момента 70 процента от частните инвестиции са само върху 30 процента от територията. Един добър кмет не може да допусне такова дебалансирано развитие", коментира реформаторът.

Лилков изтъкна, че градът ни от 20 години насам е сред най-лошите европейски столици, като е на последно място от 30 големи града на континента по 30 екологични показателя.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)