Quantcast

"София е от най-лошите европейски столици, а властта бездейства"

ОFFNews Последна промяна на 21 октомври 2015 в 22:04 2561 7

Вили Лилков.

"Когато една партия управлява, тя монополизира цялата власт. В момента цялата кметска администрация по районите, цялата администрация в голяма столична община, управлението на общинските фирми е буквално окупирано от кадри на ГЕРБ. Този монопол искам да разбием и софиянци ще спечелят, защото ще се променят политиките".

Това заяви кандидатът за кмет на РБ проф. д-р Вили Лилков, като допълни, че най-малко 6-7 районни кмета ще се явят на балотаж.

„Това, което виждам в тази кампания е, че няма качествен дебат. Дебатът не се води по същество, а се подменя с много дребни теми, например не се говори за дебалансираното развитие на София, което е тежък проблем, както проблемите с тротоарите, дупките, осветлението, но това са ежедневните проблеми на софиянци. Един управленец, човек, който иска да развива града, трябва да го види години напред. За съжаление този дебат липсва – за визията на София, за това накъде ще се движи София в следващите 10-15-20 години”, смята Лилков.

„Защо в София в момента са се получили два града реално – градът на крайните квартали и на лъскавия център, защо говорим за южен град, който малко по-бързо се развива и северни територии, които са напълно заграбени. Това се случва, защото общината не отваря фронт и не работи по цялата територия.

Тя си избира предимно определени квартали и работи на парче. В момента 70 процента от частните инвестиции са само върху 30 процента от територията. Един добър кмет не може да допусне такова дебалансирано развитие", коментира реформаторът.

Лилков изтъкна, че градът ни от 20 години насам е сред най-лошите европейски столици, като е на последно място от 30 големи града на континента по 30 екологични показателя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2015 в 13:28

g-n Lilkov, kakvi oci i suvest imate vie, za da zastavate pred grajdanite i da gi zalivate s parfumirani shablonni obeshtania, za tova kak shte vuzrodite Sofia i shte ia napravite cista, sviata i neopetnena i kak shte vurnete zdravia duh v bolnoto grajdansko obshtestvo. S kakvi oci zastanahte pred grajdanite, koito vi moliha za pomosht i kak vie se vuzpolzvahte ot naivnostta, s koiato to vi gledashe v ocite. Kakvo stana s obeshtanata zapoved za premestvaneto na cvetnata borsa ot pazara Dimitur Petkov? Zashto govorite za cista i evropeiska stolica, kogato vie sam ne iskate da imate takava???? Stiga vece s absurdni obeshtania i jadni usta za vlast i za pari???? Nie znaem kakvo napravihte minaloto liato....!

22.10 2015 в 09:04

Ми аз пък съвсем не съм съгласен с тия тези. Първо глупава кандидат говори за частни инвестиции а не за публични инвестиции. Така че театрите, метрото и спортните зали явно го удовлетворяват т.е. ако го изберете не се надявайте на повече театри или детски градини в Люлин. А за частните инвестиции в Люлин ами там се вдигнаха доста магазини и бизнес обекти. Рядко минавам през квартала, но един от поводите са огромните магазини.

А съвсем пряко срещу това което казва е факта с изграждането на северната тангента, чиято цел е да увеличи частните инвестиции в северните квартали.

Та може и "заграбили" да е "забравили", но пак изказването му е просто едно уригване на простотията на кандидатите за кметове.

22.10 2015 в 01:41

OFF-чата мисъл не стига... думата е "забравени"... ама а, де! ни има кой да оише вестници, ни кой да чете!

хахахахахахахахаха

тористо - педеристо, прибирай си рускоговорящия компир и аре към Баровец да ринете снег, че кирливите самоковски мангали начело с пиже ще ви идват на инспекция!

хахахахахахахахаха

22.10 2015 в 01:41

OFF-чата мисъл не стига... думата е "забравени"... ама а, де! ни има кой да оише вестници, ни кой да чете!

хахахахахахахахаха

тористо - педеристо, прибирай си рускоговорящия компир и аре към Баровец да ринете снег, че кирливите самоковски мангали начело с пиже ще ви идват на инспекция!

хахахахахахахахаха

22.10 2015 в 01:34

Вероятно има печатна грешка и вместо забравени е написано заграбени. Смятам, че Лилков е абсолютно прав. Живяла съм в Люлин 5 и скоро отидох на гости на съседите. Там всичко е като едно време. Единствената промяна е построяването на два магазина, като единият е на територията на градинката, в която проходи дъщеря ми. Наоколо не знам да има друга градинка, а свободни терени колкото искаш. В района са последните спирки на рейсове и трамвай. Мръсно, без табла за разписанието, които греят във всички престижни квартали, а транспорта нередовен. Каква полза, че има метро, след като трябва да чакаш 15-20 мин., за да стигнеш до метроспирка. Когато се прибирах чаках половин час, защото вече беше 21 ч. Не съм чула в Люлин да е построена зала, в която да гастролират театри, да се прожектират филми, да има изложбена зала, а там живеят над 120 хил. души, повечето млади хора. Соц. спалнята продължава да бъде такава. Да не говорим, че в София има още по-занемарени райони-разхвърляно, отпадъци, порутени сгради - грозна работа.

22.10 2015 в 00:48

Абе Вили, щом е от най-лошите столици значи и ти носиш отговорност. Нали беше зам.шеф на общинския съвет. Много се изложиха РБ с тази жалка кандидатура в София.

21.10 2015 в 23:36

" северни територии, които са напълно заграбени" ????? моля????


Тоя човек може би да се върне в първи или втори клас да научи какво значат някои думи......плаша се, колко неграмотни люде са се запътили към кметствата. Този екземпляр иска да е кмет на София ......

Страшно е! за да те издигне номенклатурата явно трябва да си достатъчно тъп и покорен за да е ясно, че ще слушкаш и няма да ти хрумне някоя хитринка....