Слави: Партия? Зависи от обстоятелствата (обновена)

OFFNews 06 ноември 2016 в 21:35 10724 1

"Дали ще направя партия, зависи от обстоятелствата по-нататък. Ще направя това, което е необходимо", каза ТВ водещият Слави Трифонов на пресконференция след края на изборния ден.

Шоуменът разкритикува реденето на опашки за да гласуваме както в България, така и в чужбина.

"12 000 секции не стигат в България, електронното гласуване трябва да е чрез модерните технологии. Това със сигурност ще продължи като битка. Другото, срещу което ще се борим, е, че депутатите са много, бройката на депутатите е голяма. Промените ще се случат спрямо подкрепата на хората. Няма да спра до тук", каза още Трифонов.

Той благодари на хората, които гласуваха в референдума.

"Представете си 3 млн. българи срещу 240. 3 млн. души са ужасно много и те не могат да си позволят българските депутати да не се съобразят с тяхното мнение. Ако не го направят, те ще получат жесток урок от техния суверен", каза Трифонов. 

Иво Сиромахов заяви, че все още се чакат резултатите от страните с различно часово време, но всичко сочи към победа на референдума. Той подчерта, че дори да не прехвърлят нужната граница за задължително въвеждане на резултатите от гласуването, победата за демокрацията е огромна, защото за пръв път толкова много хора гласуват на референдум.

Според Трифонов системата у нас е направена да затруднява референдумите и да ги прави невъзможни, именно затова той счита за победа, че няколко милиона души са подкрепили референдума.

Слави на няколко пъти подчерта, че не е политик и не може да коментира бъдещи решения и действия на Бойко Борисов или парламента. Така и не даде твърд отговор дали ще прави партия, или не. Само посочи, че ще продължи да прави каквото е редно и трябва.

Водещият изтъкна, че по време на изборите в САЩ този вторник ще има общо 157 федерални, регионални и т.н. референдуми, които ще се проведат едновременно с изборите.

Според него в Белгия и Гърция има задължително гласуване и са си добре, в Англия, Франция и САЩ пък има мажоритарни избори за парламент, а там също е по-добре от България. В Германия пък субсидията за един глас била 57 евроцента, а у нас е 11 лв. Трифонов запита с какво са по-лоши тези страни от нас и какъв е проблемът да въведем и ние такива мерки.

Той обясни, че се опитва да направи ситуацията у нас не по-добра, а по-малко лоша: "Избираме между лошото и по-малко лошото, толкова години ни управляват лошо, искам да направя ситуацията по-малко лоша".

Трифонов изтъкна, че на мажоритарните избори всеки ще може да се кандидатира и да избираме личности, а не партии. Така от българския народ ще зависи много повече по време на избори. Затова и гласуването трябва да е задължително, за да може всеки да се вземе в ръце и да спомогне за управлението на държавата си, да е отговорен суверен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!