Скоро ДПС може да има и кмет в полския град Ленкница

Георги Савчев 30 май 2014 в 19:13 9420 7

Снимка Стефан Марков

Александър Йорданов.

За мене буди недоумение факта, че в едно погранично полско градче, което няма и 3000 души жители, всеки десети от живеещите там е симпатизант на ДПС. При близо 3000 жители на Ленкница, ако отидат половината да гласуват на местни избори, като нищо – ако не кметът, то зам. кметът ще е от ДПС. Цялата история е доста странна и трябва да се проучи.

Това коментира пред OFFNews.bg Александър Йорданов, посланик на България в Полша в периода 1998 – 2001 г., във връзка с казуса в полското градче, в което ДПС има 100% победа на евровота.

От 231 гласували за членове на Европейския парламент от България в избирателната секция в Ленкница ДПС е получило 231 гласа. На практика в тази секция няма глас, даден за друг кандидат в евровота. При вота в Ленкница няма недействителни гласове.

По пътя от Летница (Полша) до Бад Мускау (Германия) има транспортен коридор, по който вървят много ТИРове. Има паркинги за тези ТИРове, крайпътни заведения. В Ленкница специално беше направен околовръстен път – поради големия трафик на ТИРове, припомни Йорданов.

В периода 1998-2001 г. не минаваше и седмица, в която полската полиция да не задържи български граждани, свързани с незаконен трафик – заради проституция, кражби и т.н. Има организирани от България групи, които се занимават с проституция. Има и сводници, които ръководят трафика, разказа Александър Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!