Симеон Славчев: Целта на ПП МИР е създаването на истинска средна класа в България

OFFNews 07 юли 2021 в 11:39 983 0

Целта на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е създаването на истинска средна класа в България чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в публицистичното предаване "Още от деня" по БНТ.

"Чрез социално-пазарното стопанство ще се създаде истинската средната класа в България и над 80% от българските граждани ще имат такива доходи. Това е немският модел, който дава възможност за реализиране на икономическо и индустриално развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек. Този модел изведе Германия от тежката криза след Втората световна война и я превърна в икономически гигант в Европа и света", заяви Симеон Славчев.

Той каза, че ПП МИР дава решение на това как България да излезе от икономическата, финансовата, социалната, моралната, а в това число и духовната криза.

"Този модел от една страна съчетава свободата на пазарите и бизнеса, а от друга страна справедливото разпределение на данъците, които идват от бизнеса в следните сфери - образование, здравеопазване и сигурност. Моделът е уникален, тъй като дава пълната свобода на бизнеса с пълната подкрепа на държавата и дава страхотни икономически показатели", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

"Целта на социално-пазарното стопанство е пълна заетост на труда и на капитала. Всички печелят - както работникът, така и работодателят”, заяви още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той уточни, че социално-пазарното стопанство е приложимо в общества, които се намират в кризи, каквото е българското. "Няма защо да откриваме топлата вода. Немският модел работи не само в Германия, но и в много други страни като Австрия, Естония и Швейцария", заяви още председателят на ПП МИР.

Той каза, че националният интерес за ПП МИР е добруването на българския народ чрез използването на пазарите на изток и присъединяването на България към Евразийското икономическо пространство, което не е политически съюз и не пречи на членството ни в Европейския съюз.

Симеон Славчев призова да се въведе по-прозрачна процедура за обществените поръчки и нова система за контрол и санкциониране на фирмите, извършващи некачествено строителство и ремонти.

"ПП МИР си поставя две основни цели - да спре подмяната и да направи истинската промяна в България. Някои от партиите на протеста се представят като част от промяната, но те всъщност са част от статуквото. Те са били част от управлението заедно с Бойко Борисов и сякаш хората забравят това. Не съдете за политиците по думите, а по делата им", заяви още Симеон Славчев.

Той призова гражданите заедно да направят промяната в България и да подкрепят ПП МИР с номер 9 на парламентарните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови