Сигнал за контролиран вот в Камен: И на пазара, и на изборите - навсякъде има търговия

OFFNews 03 октомври 2021 в 16:41 2758 0

В Стражица полицията и Общинската избирателна комисия проверяват сигнал за изборни нарушения и контролиран вот в село Камен. Сигнала подал Симон Милков, блогър. Той твърди, че е извършено нарушение в 13-а секция в селото.

"Кандидат за кмет присъстваше в изборните помещения. Бяха му диктувани числа и резултати на конкретна политическа партия от представител на секционната избирателна комисия там. На въпрос от негова страна дали неговите хора са минали да гласуват, представител на СИК отговаря положително“, казва той, цитиран от БНР.

Сигналът за контролиран вот в най-голямото стражишко село все още се проверява. В Камен има засилено полицейско присъствие, а местни хора не крият, че има случаи на изборна търговия. Пред БНР споделят, че: „И на пазара, и на изборите – навсякъде има търговия“; „Много хора - по 100 лева, за нас няма и стотинка, какво да гласувам“.

Четирима са кандидатите за кмет в община Стражица на частичния вот, след като досегашният кмет стана народен представител в 46-ия парламент.

14 населени места провеждат местни избори днес, 3 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!