Сидеров: "Атака" е трета политическа сила

Ивайло Анев 06 октомври 2014 в 16:24 5071 42

Големите партии в 43-ото Народно събрание са ГЕРБ, ДПС и Атака. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на пресконференция днес.

На пресконференция той посочи, че само ГЕРБ и ДПС бият "Атака" по резултат. Останалите от партиите , които влизат в новия парламент в коалиции, самостоятелно имат по-малко гласове от тези на "Атака".

"Ние сме трета сила като партия, а всички останали имат резултат под 2%, защото са коалиции от няколко формации", заяви Сидеров на пресконференция днес.

Още вчера след изборния ден той изчисли, че всъщност в парламента влизат не 8, а 47 партии - ГЕРБ е коалиция от 4 партии, БСП – от 13 партии, Реформаторите – 7 партии, Патриотичният фронт – 14 партии, ББЦ – 6 партии. По думите му, ако се разделят процентите, излизат по половин процент на партия, така че никоя от тях не го биела. Единствените чисти партии са „Атака”, АБВ и ДПС, подчерта националистът.

Днес той сравни българския политически пейзаж с улица от Амстердам, "където жени от витрините се предлагат" и попита - това ли са политическите лидери в България.

"ДПС, РБ и Патриотичния фронт ще подкрепят ГЕРБ, но няма да участват в коалиция. Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта Сидеров.

"Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта лидерът на "Атака".

Той обяви, че приоритетите на "Атака" са повишаване доходите на хората и увеличаване на пенсиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!