Сайт пусна залози за Евроизборите

OFFNews 15 април 2014 в 13:11 5345 6

Залози за Евроизборите.

С наближаването на изборите за Европейски парламент "Евробет" отново пусна пълна политическа програма, съобщиха от сайта за залагания.

С нея се дава възможност на играчите да прогнозират, както разпределението на силите измежду петте най-големи групи в Европарламента, така и представянето на родните ни политически партии на предстоящите избори.

По данни на "Евробет" подобно на миналогодишните парламентарни избори и сега ГЕРБ е фаворит за първа политическа сила.

Противно на голяма част от социологическите проучвания, сочещи, че България без цензура има потенциал да измести ДПС от третото място, играчите смятат обратното, класирайки по резултати първите три формации в конфигурация ГЕРБ - БСП - ДПС, твърдят от сайта.

Според залозите досега най-вероятно е в Европарламента да влязат 4 български формации.

Предвижданията за броя мандати, които ще получат ГЕРБ и БСП, се колебаят между 5 и 6, а останалата бройка се разпределя между ДПС и партията на Николай Бареков.

Не са оптимистични прогнозите за АБВ и Реформаторският блок, а вероятността НФСБ и "Атака" да получат място в ЕП според играчите клони към 0.

Като цяло очакванията на аудиторията са избирателна активност в България да бъде по-скоро ниска в сравнение с миналогодишните избори, като предвижданията са победителят да получи около 20% от гласовете, а разликата му с втората политическа партия е да е стопена до 2%.

Коефицентите при залаганията миналата година в Евробет бяха следните:

ГЕРБ 1.40
БСП 1.55
ДПС 25.00
Движение БГ 50.00
Атака 20.00
РЗС 150.00
ДСБ 100.00
Глас Народен 200.00

Колкото по-малък е коефициентът, толкова по-вероятно е този политически играч да спечели. Печелиш обаче повече, ако заложиш на тези с по-малки шансове и те изненадващо спечелят повече гласове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови