Републиканци за България: Живеем в европейски град, а тънем в кал и локви

OFFNews 24 март 2021 в 09:44 1924 1

Живеем в европейски град, в широк градски център, плащаме данъци почти като в столицата, а тънем в кал и локви. Това алармираха жители на великотърновския квартал „Колю Фичето" по време на среща с Цветан Цветанов и кандидати за народни представители от Републиканци за България.

Негодуванието на хората споделя и седмият в листата Пламен Маринов, който е жител на квартала, по-познат в старата столица като „Триъгълника“. По думите на кандидата за народен представител Пламен Маринов ситуацията се влошава с всеки изминал зимен сезон.

„Ние няма да използваме това положение, за да очерняме опонентите си. За разлика от тях в Републиканци за България не се занимаваме с другите партии, а се стремим да вършим своята работа по най-добрия начин и да даваме решения“, коментира Цветан Цветанов. По думите му българските квартали и населени места трябва много по-добре да се възползват от европейската солидарност, за да може чрез европейските средства да стават удобни и безопасни за гражданите. Според данни от миналата година реално изплатените средства за програмния период 2014-2020 г. са под петдесет процента. Това говори за пропуски в управлението и неадекватно организирани програми.

Сред управленските акценти на Републиканци за България са заложени мерки за улеснен достъп до европейско финансиране, обясни на жителите финансистът Стефан Дойкин, който е втори в листата с номер 21 и също присъства на срещата.

„Предвиждаме да опростим значително административните процедури по кандидатстване, да направим достъпа до финансиране на такива належащи обекти по-лесен, по-бърз и по-ефективен. Ще подобрим програмирането, като го съобразим с реалните нужди на различните региони на страната“.

Това ще е от полза, както за местните власти, респективно за гражданите, така също и за компаниите, работещи в различни сфери, съгласиха се присъстващите с Дойкин, който е координатор на секторна политика „Финанси и управление на средства от ЕС“ в Републиканци за България.

Недопустимо е през 21 век в междублоково пространство, в близост до главна пътна артерия Велико Търново - София в старопрестолния град и на място, където има стотици домакинства, да се говори за липса на финансиране. Това трябва и може да се промени, коментираха в „Триъгълника“.

Подкрепа за номер 21 в интегралната бюлетина е подкрепа за промяна и за държава с правила.

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Коки

24.03 2021 в 11:15

Живеем в европейски град, в широк градски център, плащаме данъци почти като в столицата, а тънем в кал и локви....