Реформаторският блок очаква 25-30 мандата от изборите

ОFFNews Последна промяна на 01 октомври 2014 в 20:53 3253 4

Румен Христов
Снимка: Румен Христов

Искаме да се поздравим с резултат от 25-30 мандата, да си подобрим резултата, което означава, че заедно с гласовете на ГЕРБ, ние ще можем да направим дясноцентристко, проевропейско управление. Това заяви Румен Христов - зам.-председател на СДС и водач на листата на Реформаторския блок в Русе.

Според социологическите проучвания такава ситуация към момента не е възможна, но Христов подчерта: "бихме могли да се мобилизираме и в оставащите дни до изборите да постигнем този резултат".

По повод увеличаването на цената на тока Христов посочи, че трябва да се търси баланс между интересите на потребителите, производителите и доставчиците на ток.

Безспорно, това, което се случи през последните години не е най-доброто за енергийната система, която натрупа задължения в рамките на 1 млрд. Имаме два варианта за решаване на въпроса с този натрупан дефицит. Единият е да заделим средства от бюджета и да го покрием, т.е. с наши средства, на данъкоплатците. Вторият вариант е да увеличим тока плавно, постепенно и да започнем да изплащаме натрупания дефицит. Няма друг избор, коментира той.

Според Рефоматорите обявяването на Националната електрическа компания (НЕК) в несъстоятелност не е решение на проблема.

"Никой не казва, че не трябва да ги предоговорим договорите и то не само с ВЕИ-тата, а със всички доставчици на ток. Но да говорим за обявяване на несъстоятелност на НЕК е несериозно", подчерта Христов.

Според него увеличението на тока е трябвало да се случи още през лятото, а не точно преди зимния сезон, когато консумацията на електрическа енергия е по-голяма.

Трябва да се търси баланс и да намерим възможност социално слабите да бъдат подпомогнати, а тези, които можем да си позволим да плащаме тока, да плащаме по-скъпо на стъпки, през годините", добави Румен Христов.

От Реформаторския блок настояват за политическо, а не за експертно правителство, защото според Христов "тезата за програмните и експертните правителства я гледахме няколко пъти вече през прехода".

Трябва политическо правителство, за да се знае след това кой носи отговорността, каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2014 в 06:31

Политическо правителство ще направи от т.нар. реформатори не само съмишленици, но и доброволни съучастници на мутренската групировка Герб. Наведеняци.

02.10 2014 в 10:41

Аби ко и пишити плусове на тая кикиморъ вмирисъна кеневица би? Значи ибах ви у долнуту племи! Она си казва точ в точ кък и е раптата, честну и убективну па вий и ръкоплещити и съ радвати!?
Ибах таа кривъ нивъ с тез прави ридуве значи!

02.10 2014 в 10:13

Аз ви казвам ние трябва да бъдем с Америка и Европейския съюз, който е тяхно дело не защото ще ни помогнат, точно напротив чрез тях такива ката мен продават и съсипват България, ноооо за сметка на това ми плащат и забогатявам ! Запомнете не е важна България, важни са такива, като мен ! Аз само за реакторите, колко милиона гушнах навремето... а и сега една американска организация пак ме спонсорира... тоест грижат се добре за българските подлоги и предатели! И нека тук моите последователи все така отстояват моите позиции на подлога и предатели за да забогатяваме на гърба на България!

02.10 2014 в 08:28

до Трола 65
Какви нула проченти, какви 5 лева, бе Простак?
Ти в Северен Китай ли живееш, та говориш за партия, а то е КОАЛИЦИЯ?
Всички знаят, че "65" е червен и в червата ТРОЛ.