Размествания при ГЕРБ: Кои 8 кандидати праща Велико Търново в парламента

Рени Петрова 04 октомври 2022 в 11:04 3138 0

Царевец

Снимка pixabay

8 депутати влизат от Велико Търново

8 депутати влизат в 48-ото Народно събрание. По двама ще са народните представители от ГЕРБ и Продължаваме промяната. ДПС, Възраждане, БСП и Демократична България ще са с по един представител, а Български възход - с нито един.

Така според кандидат-дупататските листи Велико Търново би трябвало да е представен в парламента от Йордан Цонев от ДПС, Костадин Ангелов и Димитър Николов от ГЕРБ-СДС, Йордан Терзийски и Милен Матеев от "Продължаваме промяната", Станислав Стоянов от "Възраждане", Явор Божанков от БСП и Людмила Илиева от "Демократична България". 

Коалиция ГЕРБ-СДС вкарва 2 депутати от района, като водачът Костадин Ангелов ще е депутат в следващото НС. Георги Недев - втори в листата, не влиза, защото третият - Димитър Николов, е събрал повече лични преференции и го измества.

От Велико Търново двама депутати ще има и "Продължаваме промяната". Оттам депутати ще са водачът Йордан Терзийски и Милен Матеев.

Водачът на листата на ДПС Йордан Цонев става депутат, тъй като Движението за права и свободи получава един мандат в района. Ако Цонев избере да влезе от Пазарджик, на негово място ще се закълне Имрен Мехмедова

Станислав Стоянов ще е депутатът на Възраждане в 48-ото НС от Велико Търново. Водачите на БСП и "Демократична България" от 4 МИР също стават депутати - Явор Божанков и Людмила Илиева. 

Велико Търново - 8 мандата

24. ГЕРБ-СДС

Костадин Ангелов

Димитър Николов

9. ПП 

Йордан Терзийски

Милен Матеев

1. ДПС

Йордан Цонев (ако реши да влезе от Пазарджик, Имрен Мехмедова ще е депутат)

14. Възраждане

0

28. БСП

Явор Божанков 

25. Демократична България 

Людмила Илиева 

15. Български възход

0

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови