Радев даде офицерска дума - Няма да ви предам!

OFFNews 07 октомври 2016 в 20:20 9047 10

Снимка БГНЕС/ВЕСЕЛИНА БОЖИЛОВА

Ще бъда президентът на всички български граждани. Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ. 

Това заяви кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев при откриването на кампанията на социалистите в Античния театър в Пловдив тази вечер.

"Давам ви думата си на мъж и на офицер, че няма да ви предам, защото съм един от вас. Помнете - промяната започва от вас, промяна за доброто на България. Ето защо ние сме обречени на успех, ние трябва и ще победим", каза още Радев.

Битката ще бъде трудна и както винаги, всички ще бъдат срещу нас, добави кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички българи да изберат честта достойнството, солидарността, справедливостта, родината, свободата. Днес тези ценности имат име – ген. Румен Радев – президент на Република България, Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, заяви Нинова.

В откриването на кампанията се включиха и симпатизанти и привърженици на БСП от много градове, като от всяка зала към кандидатите се обърнаха политици и общественици. 

За първи път БСП откри кампанията си едновременно в цялата страна. В преки включвания от различни градове, излъчени на видеостената в Античния театър, ген. Радев чу поздравите на Стефан Данаилов и поддръжниците си от Стара Загора и пожеланията на Таню Киряков и Елена Йончева от Велико Търново. 

Йончева сравни ген. Радев с ген. Де Гол, защото страната ни е в съдбоносно и опасно историческо време и има нужда от такава силна личност да я поведе. 

"Ние вече ударихме хорото на победата", провикна се от града на липите Ламбо, който оглавява инициативния комитет.

"Генерале, София ви чака на "Дондуков 2", бе посланието от София. 

Кампанията в София: Мъдрост от Левски, генерали по устав и младежки хаос 

Кампанията на БСП от столицата стартира от 8-я етаж на НДК. Лидерът на БСП София Калоян Паргов обяви "Време е за победа, време е за достоен президент и той се казва...", залата отговори със скандирания "Радев президент". Това обаче не умилостиви Паргов и той на няколко пъти призова "задните редици да не разговарят помежду си" и "да изчакат търпеливо старта на коктейла" след официалната политическа част. Ей там са масичките - щъркели, ще имаме време да пием по чаша вино и да си поговорим, обясни той. 

Седя между двама генерали, а аз съм обикновен необучен редник, започна словото си един от доайените на БСП - антифашистът писател Анжел Вагенщайн. Той призова хората да подкрепят кандидатът за президент Румен Радев. 94-годишният Вагенщайн седеше на първия ред между бившия вицепрезидент ген. Ангел Марин и кандидатът за кмет на "Младост" на БСП ген. Стефан Стефанов.

Колко време имам да говоря, попита ген. Стефанов. По устав минута и половина, но като кандидат за кмет може и повече, пошегува се Паргов. 

На БСП й трябват стъпала от поражения, за да се изкачи до победа. Тя се казва ген. Радев, каза кратко и ясно ген. Стефанов. 

По време на избори всеки от нас е преживявал нещо подобно - срещат ни на улицата и ни казват "Дръжте здраво", започна изказването си журналистът Велислава Дърева. Никой не казва "дръжте умно", продължи тя. И цитира думи на Апостола на свободата Васил Левски: Дързост братя и напред, само умно работете! 

Симпатичен хаос предизвикаха в залата младежи с червени фланелки с № 13, които ще работят в кампанията на Радев и Йотова. Те се подредиха в редица зад гърба на Паргов, но както стана ясно - това не било част от сценария и групата трябваше да се оттегли за мъмрене. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9918

10

Пешо

08.10 2016 в 11:42

Жалко че Стефан Данаилов не се кандидатира, вместо да пробутва тоя пальячо.
За него бих гласувал -- той поне ще изглежда добре пред камерите.

9918

9

Пешо

08.10 2016 в 11:39

sotto, с тоя луд съсед на югоизток, да знаеш че даваме и повече от стотинка за НАТО.

12094

8

дони

08.10 2016 в 11:21

Това същата дума ли е, дето я даде на Борисов или някаква друга, по-специална дума?... Кажи му "радев" и повече не го обиждай...

63994

6

Red or Dead

08.10 2016 в 07:42

Радев.....Президент!!!!

13780

5

Перко

07.10 2016 в 23:06

Радев не може да дава офицерска дума. Той си е поискал да го освободят. Истинските офицери, когато не им изнася си ползват личното оръжие ...

29217

2

Лопе де Вега

07.10 2016 в 20:43

Ми той и един Росен Петров даде офицерската си чест и дума, че и кортика си даде, само не се разплака от вълнение. Да видим и сега кво ще стане.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!