Радан Кънев покани Волгин и Ваня Григорова на своя лекция за Зелената сделка

OFFNews 29 май 2024 в 14:54 3648 1

Радан Кънев

Снимка

Евродепутатът и кандидат за нов мандат Радан Кънев отправи покана към кандидати за евродепутати от различни партии и коалиции да присъстват на публична лекция по темата за Зелената сделка в профила си във Facebook. 

Поканата му е адресирана до Петър Георгиев (Волгин), кандидат за Член на ЕП, "Възраждане", Румен Гечев, кандидат за Член на ЕП, БСП, Ваня Григорова, кандидат за Член на ЕП, Солидарна България, Ивайло Вълчев, кандидат за Член на ЕП, Има Такъв Народ и Виктор Блъсков, кандидат за Член на ЕП, Синя България. 

В текста Радан Кънев пише: 

Уважаеми колеги, дами и господа,

Участието ми, като кандидат за член на ЕП от ПП-ДБ, в поредица дебати в кампанията за избори за членове на ЕП от Република България, предизвика в мен сериозна тревога, породена от факта, че огромна част от кандидатите за членове на ЕП нямат дори и бегла представа какво представлява т.нар. "Зелена сделка" на ЕС. Мнозинството кандидати не са в състояние да посочат дори един измежду тридесет вече приети европейски директиви и регламенти по "Зелената сделка". Не по-малко тревожно е, че не познават и нито един от финансовите инструменти, публични и частни, които са на разположение на индустрията в процеса на неизбежната трансформация и модернизация на икономиката ни.

Незнанието, съчетано с естественото желание за привличане на допълнителни гласове в кампанията, води до говоренето на стъписващи глупости в националния медиен ефир, онлайн пространството и социалните мрежи. Глупости, които въвеждат гражданите в сериозно заблуждение относно същността на Зелената сделка, нуждата и възможностите за нейната ревизия, бъдещето на индустриалната, климатична и екологична политика.

Воден от убеждението, че едно от призванията на политика е да бъде честен с гражданите и бизнеса, да ги информира открито за законодателните процеси, да ги подготвя за предстоящи промени и да сътрудничи с тях в законодателната дейност, организирах публична лекция на тема "Истината за Зелената сделка и нейното бъдеще", която ще се проведе в К.Е.В.А (Клуб за естетическо възпитание на артиста, поради липсата на "Клуб за политическо възпитание на кандидата"...) този петък от 18.30ч. На лекцията са поканени представители на бизнеса, на неправителствени организации и всички заинтересувани граждани. Лекцията ще бъде последвана от свободна, открита дискусия.

Тъй като впечатлението ми е, че предприемачите, представителите на неправителствения сектор и голяма част от гражданите са значително по-добре информирани за Зелената сделка от своите политически представители, каня и Вас, с надежда да завършите кампанията значително по-подготвени, а ако влезете в Европейския парламент, да не излагате избирателите си и цялото общество с твърде видимо незнание по темите, по които сте се ангажирали да работите.

С уважение и пожелание за успешна кампания, 

Ваш Радан 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови