Радан Кънев: Не вярвам на социолозите

OFFNews 15 февруари 2017 в 18:01 6284 2

Не вярвам на социологическите проучвания, които излизат. Те ни казват, че българите са доволни от управлението през последните 10 години и че искат да продължат да ги управляват заедно шофьорите на Политбюро и внуците на Политбюро. България се нуждае от дясно управление, а ние сме единствената алтернатива. Хората нямат друг избор. Това заяви лидерът на Нова Република Радан Кънев при представянето на икономическата програма на надпартийната коалиция.

Десните разкритикуваха и обвиниха в популизъм всичките си основни политически опоненти - БСП, ГЕРБ и патриотите.

Според Кънев обещанието на партията на Бойко Борисов за увеличение на минималната работна заплата до 650 лева, реално представлява удар срещу малкия бизнес у нас.

"Бюджетите за заплати не могат да се увеличават административно. За да се увеличат най-ниските заплати в много от малките фирми ще се наложи да бъдат намалени възнагражденията на други служители", обясни той.

А политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков определи обещания от БСП фонд "Индустрия" като фонд "Грабеж". 

Десните са категорични, че е напълно реалистично средната работна заплата у нас да достигне в края на мандата над 700 евро, а средната новоотпусната пенсия - 700 лева, както и да бъдат извадени на светло 700 000 нови работни места.

Според Нова Република това би могло да се случи при премахването на данък "рекет" и данък "бумащина" и при ускоряване на ръста на БВП до 6%-7% на година.

"Вследствие на икономическия растеж, ще се постигне увеличаване на заплатите с 50% за четири години и в частния, и в държавния сектор", обясниха от Нова Република.

От десния политически проект се обявиха и за ниски данъци, прозрачност и антимонополни мерки, премахване на партийната бюрокрация, истински независими регулатори и пресичане на чиновническия рекет върху бизнеса.

"Веднага ще отменим данък „Уикенд“, който е огромен проблем за малкия и среден бизнес", заяви Мартин Димитров.

Той посочи, че Нова Република ще запази плоския данък, но в същото време ще бъдат въведени диференцирани ставки на ДДС.

Предложението на Нова Република е ДДС за основните храни, лекарствата и книгите да стане 9%.

Изчисленията на десните показвали и че от обществените поръчки в държавата се крадат по 2-3 милиарда лева на година. Изтичането на тези средства можело да се спре чрез създаването на независимо звено за организация и провеждане на търговете.

Според Дани Каназирева единствено Нова Република предлага истинска децентрализация с предложението си  50% от данъка върху доходите и 50% от данък печалба да остават в общините, в които са изработени.

"Нуждаем се от административна реформа и окрупняване на общини както в страната, така и в столичните райони. Нова Република е готова и с промяна в Конституцията, която да въведе пряк избор на областни управители", обяви още Каназирева.

В областта на енергетиката Нова Република за пореден път се обяви за недопускане на неефективни проекти като АЕЦ „Белене“. Според Трайчо Трайков само произведените парогенератори, които са около 20% от цялото оборудване за втора атомна, можели да се използват в централата в Козлодуй. Останалото ободудване трябвало да се продаде след преговори с Русия.

От Нова Република уточниха, че в са против всяко увеличаване на осигурителната тежест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

2

ultra-73

15.02 2017 в 18:30

Ако въобще Десницата има някакви шансове за новия парламент, то те са само в лицето на Нова Република!Засега имат моя глас, но преди да им го дам, бих искал да узная и за външнополитическите им позиции, които уж са ни известни, но някак си са НЕчуваеми!

14469

1

случайно прочетох

15.02 2017 в 18:25

И аз не вярвам на социолозите и прогнозите им, но в дясното много политически играчи се навъдиха и ще има неприятни изненади.
РБ например не мисля, че ще са в следващия парламент.
 
X

Да помогнем на украинските деца!