Проф. Вили Лилков: Къмпинг около София, уютни пространства по уличките до Витошка

OFFNews 10 октомври 2023 в 11:42 1284 0

Проф. Вили Лилков

Снимка БГНЕС/архив

Проф. Вили Лилков

Около София има много празни пространства, има възможност и трябва да се изгради един къмпинг. В столицата има прекрасни условия за туризъм, секторът е приоритет за мен. 

Това заяви кандидатът за кмет на столицата от Синя София  – коалиция КОД (Д3, БДФ), проф. Вили Лилков по Нова нюз. По думите му на територията на града има 43 находища на минерални води с 8 хидротермални типа вода.

"Има 500 литра технически дебит в секунда. Сега се използва се само 30% от минералната вода. А София може да се превърне в такъв център. Трябва да се създаде специализирана структура за проучване, експлоатация и развитие на минералните води", каза още проф. Лилков. 

Столична община се нуждае от дългосрочни политики и хора с идеи, за да погледне в бъдещето, в 21 век. В момента градът гледа в краката си, в плочките", коментира кандидатът за кмет. 

Той коментира и фактът, че бул. "Витоша" е натоварен с много функции. 

"Трябва да бъдат ремонтирани преките на булеварда - "Неофит Рилски", "Парчевич", "Гладстон", за да поемат част от потока на хора. Нужно е подобряване на осветлението, градския дизайн, оправяне на тротоарите, които да бъдат споделени пространства за автомобили, но и за пешеходци. Призовавам гражданите да ремонтират фасадите си, за да се превърнат тези улици в уютни пространства", подчерта проф. Вили Лилков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки