Проф. Радостин Долчинков, ПП МИР: Ще работим за дуалното обучение в България

OFFNews 27 март 2021 в 13:46 1511 0

Въвеждането на дуалното обучение е основен приоритет на ПП МИР и ние ще работим това да се осъществи.

Това заяви водачът на листата за народни представители от Хасково проф. д-р инж. Радостин Долчинков, съобщиха от партията. 

"Въвеждането на дуалното обучение е един от нашите основни приоритети и това е един от начините, по който ние можем да реализираме в икономиката нашите специалисти и тяхната квалификация. Моя лична цел е да работя за просперитета на Хасково, Бургас и региона и да върна младите хора в България", заяви проф. инж. Радостин Долчинков, който е и кандидат за народен предтавител от морския град. 

Той е административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически наука към висшето учебно заведение. Професорът е председател на Държавната изпитна комисия по индустриален мениджмънт в Бургаския свободен университет и е един от най-изявените учени в областта на индустриалния мениджмънт и машинното инженерство. 

Проф. Долчинков заяви, че всеки млад специалист, завършил в България, трябва да работи в страната и това ще се отрази благорпиятнo за икономиката. Затова и основна задача на ПП МИР е да се инвестира в развитието и реализацията на кадритте в България.

Кандидатът на ПП МИР за Хасково каза още, че партията залага на хора, които са експерти в своята област и които чрез знанията и уменията си могат да помогнат за развитието на страната. 
"Време е да кажем, че трябва всички да тръгнем по един нов път. Ние искаме промяна на политическия модел, който през последните 30 години с нищо не допринесе за развитието на страната", коментира още проф. инж. Долчинков. 

Парламентарни избори 2021

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови