Проф. Любомир Халачев представи листата на 'Левицата' в Кърджали

OFFNews 12 март 2023 в 13:11 1804 0

Снимка

Проф. Любомир Халачев представи листата на 'Левицата'!, водена от него, пред обществеността в Кърджали. Формацията в града на Орфей получи категоричната подкрепа на президента Георги Първанов.

Проф. Халачев подчерта острата необходимост от силна лява формация в България - обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата. Той акцентира върху важността от всеки подаден глас, по съвест и висока избирателна активност на предстоящия вот.

Пред обществеността на Кърджали водачът на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ там проф. Любомир Халачев отново заяви позицията на формацията за незабавно прекратяване на военните действия между Русия и Украйна и начало на мирни преговори. Забавеният преговорен процес днес води до загубата още и още човешки животи, посочи той.

„ЛЕВИЦАТА!“ е за възстановяване на мира в Европа чрез преговори, против нови разделителни линии на континента и демилитаризация. Против разширяването на въоръжения конфликт, по пътя на растящите оръжейни доставки, косвеното и пряко участие на източноевропейските държави”.

Президентът Георги Първанов заяви подкрепата си за листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Кърджали, съставена от граждани, всеки от които признат в професията си. Той изрази увереност в успеха на лявото обединение, съставено от лидери с доказана решимост да отстояват политики в полза на обществото.

Парламентарни избори 2023

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки