Приоритетите на кандидатите от партии извън парламента

OFFNews 11 март 2021 в 13:32 2380 0

Приоритетите и позициите си представиха кандидат-депутатите от извънпарламентарните партии Велизар Шаламанов от "Демократична България", Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!", Цветан Цветанов от "Републиканци за България" и доц. Атанас Мангъров от АБВ в дебата на bTV днес.

В новия парламент моята цел ще бъде той да е уважаван, в него ще поставя като приоритет иновациите, технологиите и цифровизацията, както и киберсигурността. Това ще позволи да има промяна във всички сектори, обяви Велизар Шаламанов.

Според Татяна Дончева приоритет трябва да бъде отстраняването на мафията и мутрите от властта. Това беше искането на площадите, това трябва да бъде и наша цел, посочи тя.

"Ние от "Републиканци за България" сме за държава с правила, върховенство на закона, електронно управление, което ще доведе до прозрачност и намаляване на корупцията", отбеляза Цветан Цветанов.

Според доц. Атанас Мангъров най-важното е да се сложи ред в справянето с тази епидемична криза в момента нещата са оставени на самотек, а на второ място – трябва да се промени системата на здравеопазването.

"Работещ модел е, когато кризата се управлява съгласно закона при ясен модел и ясна  комуникация, а това липсва, както липсва отговорност, отбеляза Шаламанов. Според него трябва да има организирана ваксинация за най-уязвимите и спазване на противоепидемичните мерки, съчетани с икономически мерки.

Според Цветан Цветанов трябва да има национална стратегия, а не да се прехвърля отговорността към регионалните инспекции.

Хаосът е невъобразим, заяви Татяна Дончева. Според нея не е важно да се каже какво ще бъде затворено, а как ще намалим смъртността.

"Човек остава с впечатлението, че сме необятна страна и има области, които нямат нищо общо една с друга. Това, че всеки е оставен да прави каквото иска, показва, че няма план", смята доц. Мангъров.

"План за ваксините има, но прилича на учебник по литература – не става ясно какво смята да правят управляващите", добави Татяна Дончева.

Правителството нямаше готовност за получаването на ваксините, припомни Цветанов. Видяхме как се прекарват първите ваксини с микробуси, свързани с търговски вериги, каза той.

Според доц. Мангъров ваксините ще решат кризата, стига да ги има. Ние сме суверенна страна, нищо че сме в ЕС. Ако искахме да вкараме ваксини, щяхме да го направим, както други страни, смята той.

Според Велизар Шаламанов благодарение на ЕС имаме достъп до най-добрите ваксини, но проблемът е в управлението, включително и ниският авторитет на България в ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews