Приоритетите на Хекимян: Нови ясли, детски градини и училища, сигурна София за всички

OFFNews 20 октомври 2023 в 13:31 660 1

Антон Хекимян

Снимка Фейсбук на Антон Хекимян

София на децата и младите хора - това е един от най-важните приоритети в управленската програма на кандидата за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. 

Той обещава до три години да има места в детските градини за всички деца от 3 до 6-годишна възраст. "Това е ясна и постижима цел, която ще изпълним с изграждането на 37 нови сгради на детски градини“, казва Хекимян. 

И още - до края на 2023 г. ще бъде приключена дейността по изграждането на нови 10 детски градини в Люлин, Овча купел, Оборище, Сердика, Изгрев, Студентски и Младост. По този начин ще бъдат разкрити 58 възрастови групи и 1450 деца ще имат своите места в тях, подчертава Хекимян.

Той гарантира и, че през следващата година ще продължи строителството на още 15 детски градини в Нови Искър, Люлин, Красна поляна, Витоша, Триадица, Сердика, Средец, Лозенец, Изгрев, Искър и Младост. С тях ще се разкрият още 60 нови детски групи до края на 2024 г. Пак за 2024 г., както и за 2025 г., има готови проекти за изграждане на още 12 нови градински сгради.  

Кандидатът на ГЕРБ ще продължи работата приоритетно за предодоляван на недостига на места за най-малките - в яслените групи. 

Изграждат се и шест училища - в Красно село, в Манастирски ливади - Запад, в Драгалевци, Студентски град, Триадица и Подуяне.

Разширение на Технологичното училище ''Електронни системи" (ТУЕС) на територията на София Тех Парк, както и създаване на ново общинско технологично училище, са други дейности, предназначени за амбициозни кандидат-гимназисти. 

Мнозинството родители на столични ученици настояват децата им да преминат в едносменна форма на обучение, за да се спестят на учениците ставането по тъмно и прибирането пак по тъмно, особено през зимните месеци. Екипът на Хекимян се подготвя за разширяване на училищната база на София с цел поетапно премахване на образованието на две смени. 

Част от приоритетите на Хекимян е и поставянето на фотоволтаични инсталации на сградите от образователната инфраструктура на София, с които да бъдат намалени разходите за електричество и топла вода. Той ще продължи и програмата за основни ремонти и енергийна ефективност на училищата и детските градини.

Преди дни Антон Хекимян акцентира върху подкрепата на здравето на младите, обеща им възможности за масов спорт, предложи скринингови програми, кампании срещу наркотици, алкохол, агресия, насилие.

"Децата е много важно да бъдат подкрепени още от ученическата скамейка, да знаят, че има хора, които мислят за тяхното развитие и да се чувстват сигурни" - думите са пак на Антон Хекимян, но изречени още през 2018 година по време на поредното издание на кампанията „Мениджър за един ден", когато той е журналист в бТВ. 

Местни избори 2023
Платена публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

20.10 2023 в 14:26

Скъпи съграждани,извинянайте за причинените неудобства,би рекла изтичащата Г-жа Кмет,Фандъкова.С ехидната,дежурна усмивчица.Хъкамъкамян е типично,тяхно неудобство.Точно,като нея.Аз вече не знам,какво не обеща тоз клетник.В кратце,ако е той Кмет,София,да 4 г.,става рай,за какъвто от Цюрих и Виена,могат само да мечтаят!Чак ми е неудобно,да си го представя-град на мечтите ни.Утопията се сбъдва,стига да е той.Факултето се превръща поне в Бевърли хилс,а Красна поляна-в Манхатън.Неудобно,но факт.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика