ПП Глас Народен призовава почтените хора да станат техни представители в изборния ден

OFFNews 06 юли 2021 в 21:23 1477 0

ПП Глас Народен призовава почтените хора да станат техни представители в изборния ден.

„Защитата на гласовете зависи до голяма степен от Изборния кодекс, който не е променен за щастие на партиите с най-голямо парламентарно представителство. Партиите, които са извън парламента, трябва да плащат за застъпници. Имаме право на двама застъпници във всяка от 13-те хиляди секции. Мизата вече е по 80 лв. на човек, на места се дават по 200 лв., а на предишните избори се е стигало и до 400 лв.“, каза пред БНТ лидерът на партията Светослав Витков.

По думите му липсата на застъпници и представители е причината за машинациите от последните избори. Не е реално от 20-30 000 човека, които на предходните избори са гласували за нас, да паднем на 8 000 човека. Това са стопроцентови изборни манипулации. Както бяхме свалени ние, така бяха свалени АБВ и дори „Атака“. Всички партии, които не могат да защитят вота.

Тези избори не ги приемаме за реалност, но колкото и да ни свалят резултата, няма да се откажем. Битката ни не е да влезем в парламента. Първото нещо, към което трябва да се стремим, е политическата образованост, за да може хората да знаят какви са процесите в политическия живот в страната. Да не забравят кой какво е направил от политическите лидери и партии в миналото.

На въпрос дали машинното гласуване ще отчете реалния вот за Глас Народен, Витков отговори, че донякъде сега машинаците ще бъдат по-малко. „Задавам си обаче въпроса кой пише софтуера на тези машини? Ще има гласуване, но накрая ще излезе протокол от машините, който ще упомене кой колко гласа има, а разписките няма да се броят. Все пак това е доста по-добре от хартиените бюлетини. В СИК са само парламентарно представените партии и те определят какво се случва“, каза той.

От ПП Глас Народен отново подчертават, че партията е категорично против платените застъпници, защото за тях това е прикрита форма за купуване на гласове! Затова се обръщат към почтените и отговорни хора да участват в изборите, защитавайки гласа си и честността на вота.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предизборна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови