ПП-ДБ се срещнаха с посланиците на страните от ЕС

OFFNews 13 март 2023 в 21:53 2290 3

Христо Иванов и Кирил Петков

Снимка БГНЕС - архив

Христо Иванов и Кирил Петков

По покана на шведското председателство на ЕС днес Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, акад. Николай Денков и Христо Иванов се срещнаха с посланиците на страните от ЕС и представители на Европейската комисия.

Сред основните теми по време на дискусията бяха предстоящите избори. Участниците в срещата подчертаха "абсолютната наложителност те да протекат по честен и прозрачен начин. За целта е важно да разчитаме на независими наблюдатели и застъпници на честния вот."

Представителите на обединените партии са на мнение, че именно предстоящите избори ще бъдат решаващи и могат да бъдат ключа към формиране на стабилно и работещо правителство. Правителство, което ще работи с хоризонт за цял мандат и ще осъществи дългоочакваните от българските граждани реформи, в които е заложена и окончателната евроинтеграция на страната ни.

Продължаваме Промяната и Демократична България изразиха увереност, че "има как България да бъде нормална европейска държава и пътят към нея е заложен в програмата на обединението. В нея е разгърната ясна визия за развитието на страната, в чиято основа е присъединяването на България към еврозоната и Шенген".

Представителите на ПП-ДБ увериха, че ще "положат максимални усилия да извървим и стъпките, които са необходими за осигуряване на висок и устойчив икономически ръст - в основата на който са реформите в съдебната система и ключови законопроекти за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост".

Парламентарни избори 2023 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

3

Stoyancho

14.03 2023 в 15:51

Всички са смешници и неуспели политици. Информират кой????? Европейските началници....
От най- честния Христо Иванов ще чакаме прозрачни избори.
Дано този път народът го е разбрал и никои не гласува за тях.
Амин

1017

2

IvoIvo

14.03 2023 в 11:26

И с Папата да се срещнат кво от тва :)

4038

1

Moirae

14.03 2023 в 00:54

Левски, Ботев, Раковски, Стамболов са ни бутали да разберем, че трябва да сме далеч от Русия и азия - на достойно място сред цивилизованите страни. Ние като народ обаче така и не се издигнахме до тия хора и с криворазбраните си представи и пропагандно обработени съзнания сами се набутваме в лапите на сатрапиятас, губим с лекота национално време и се чудим и маем какво не сработва.