Quantcast

Плевнелиев: Избори след изборите не са решение

Ивайло Анев Последна промяна на 07 октомври 2014 в 13:05 3018 8

Снимка Ивайло Анев

Росен Плевнелиев и Петър Стоянов.

Избори след изборите не са решение. Така президентът Росен Плевнелиев коментира резултатите от предсрочния вот на 5 октомври. 

"Не можем да кажем на българския народ: "Вие не гласувахте правилно, хайде сега на поправителен". Не народът е на поправителен, политиците са на поправителен, дано те да се справят и да се отнесат отговорно към това, което народът казва", настоя той.

По думите му хората излязоха и гласуваха в неделя, а сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията им, да намерят механизмите, да бъдат достатъчно смели и разумни, за да чуят народа и да отговорят на неговото очакване, че трябва да се работи здраво.

Според него е необходимо смирение, ясен ангажимент и много работа.

На въпрос кога ще свика Народното събрание, президентът Росен Плевнелиев уточни: „Като държавен глава, ще спазя конституционните срокове. Държавният глава не е ежедневен коментатор и в никакъв случай не е политически коментатор. Държавният глава е стожерът на правилата и на най-висшия за нас всички закон, а именно Конституцията и нейното спазване. Ще се отнеса много сериозно към конституционните си ангажименти. За съжаление, ще ми се наложи за пореден път да го направя това, както ми се наложи и миналата година”.

Росен Плевнелиев даде начало на кампанията „25 години свободна България”, на която присъства и Петър Стоянов, президент в периода 1997 – 2002 г. Поради здравословни причини сред гостите на събитието не беше Жельо Желев, първият демократично избран президент на България, който е и председател на Инициативния комитет за отбелязването на годишнината.

Плевнелиев подчерта, че основната цел на инициативата е абсолютно ясна - „ да застанем на страната на истината и да видим къде сме, откъде тръгваме, къде искаме да отидем“.

„За българите днес е ден за равносметка, време е да се запитаме и да отговорим какво свършихме, къде сполучихме, какво се обърка в годините на прехода, посочи още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2014 в 15:05

България, и като народ, и като държавност, се стопява буквално пред очите ни. Политическите субекти повече от всякога са призвани да забравят за себе си, за своите разделителни линии и да градят мостове към единствения в момента остров на стабилност - ГЕРБ. Управителят на този остров от своя страна е призван да влезе в ролята на балансиращ играч, но за да се даде хоризонт за оцеляване на цялата колония той е задължен да се справи с два негови порока – ВОЖДИСТКАТА СУЕТНОСТ, КЛОНЯЩА КЪМ МАНИАКАЛНОСТ и ЗАДКУЛИСНИЯ КОНФОРМИЗЪМ. ДПС и нейният клонинг ББЦ са само най-стърчащия връх на ДС мафиотското задкулисие, което вече 25 години ескалиращо федализира, корумпира и разрушава българската държавност. Това е смъртоносния тумор в хилавата, болна и застаряваща снага на България ! Анатема на всеки, който го улеснява и му помага !

07.10 2014 в 15:03

Това плямпало получи от служебното правителство 1 милион, щото не му достигали парите за командировки. Това беше едно от първите решения на това правителство. А другите решения, на всички е ясно, че служебното правителство изпълняваше негови поръчки. Вместо да се скрие в миша дупка, защото прецака реформаторите и ГЕРБ на изборите (за последните не ми е жал), защото вдигна рейтинга на Атака с непремерените си русофобски плямпания и цената на тока, той пак ще ни дава акъл!

07.10 2014 в 14:31

МЛЪК ГЪРБУШКО...ЖАЛКО НИЩОЖЕСТВО ПОМАШКО..БОКЛУК НАГЪЛ И КРАДЛИВ.

07.10 2014 в 14:04

"Не можем да кажем на българския народ: "Вие не гласувахте правилно, хайде сега на поправителен"

При предишните избори можеше на 2-я ден да почнете да викате поправителен,сега не можело.
Има един виц дето един на дърти години оправял жента и тя умряла в леглото и той и казва:
-Не дишаш а? А преди как дишаше само.


Че и плевню страх го е .

07.10 2014 в 13:49

Плевньо, ти не можеш да кажеш кое е решение и кое не! СУВЕРЕНЪТ каза иска смяна на системата и на цялата крадлива пасмина, която вече 70 години души тоя народ!

П.С. а специално Плевньо да научи жена си да го слуша и уважава първо, и тогава да се мъчи да направи послушни всички българи!

07.10 2014 в 13:42

РЕШЕНИЕТО Е!!!

... повишение след повишение на цената на тока!

... хахахахахахахаха

(без референдум)

... хахахахахахахаха

07.10 2014 в 13:36

Гацо пита!?
Ън тъй, ам сЯ, алоууу ЕнтЕлегентните протестъри, ко праИм сЯ, ДелЧо Пеевски пак министър, дека ке го главят сигур на ЗемЛеделието, ама министър Ке е! Сигур!
Дека са помиярите протестъри бе?!?! Що става бе?!? Тези да не би да загинЯха, ил им затъкнахЯ уститЕ, бе?!? Или пък им напълниха джобовете! ДЕ ги веригите на Софийския, де го МанолГлиЗев, АсанчоГенов, де е ЦонаОбщата, де са Минетки-те, де е цялата протестърска пасмина?!? Де ги Галя и Ив-чо Прокопиеви да пОфинансират малко протестърски напъни?!? Де го Банкянски да се пОоарчи за нови Протестъри?!?!
ЩО ГИ нИма бе – нали Делян Пеевски е пак дЕптатин, че и министър го главЯт бе?!? Айде, бе протестърска пасмина, айде бе, да чуем гласове от ЕнтИлегентните, от умните, от успелите, айде бе...
Що става, пак ли Банкянскята мутра с един прочит Винету и с ДелЧо Пеевски Ке ви управлява, и виЙ си траЙкате като посрани?!?!?!? Айде, грабвайте ТъпанЯте, напъвайте ВУВУзелите!!! Напрееееед!
Гацо каза!

07.10 2014 в 13:20

Пешо Коня се появи! Това е признак, че ще получи някакъв пост, за предателската му дейност, в интерес на каруцаря от Банкя. Ако беше куче, щеше да получи телешка пържола!