Певицата София гневна, защото bTV отказа да я включи в дебата за Перник

Владимир Йончев 15 октомври 2015 в 20:55 9253 6

Да изчистим ръждата от Перник е предизборната кампания на певицата София Георгиева.

Гневно писмо до медиите разпространи певицата София Георгиева, след като bTV отказа да я включи в дебата на кандидатите за кмет на Перник.

Изпълнителката на "Син талисман" е кандидат на "Глас народен" и с бюлетина номер 19 в миньорския град.

"На 19 октомври (понеделник), в деня на град Перник предстои дебат с кандидатите за кметове, който се ще излъчи пряко по BTV.

На този дебат обаче няма да можете да видите всички кандидати, а само онези, които парламентарно представените политически партии са издигнали.

Това, скъпи избиратели и съграждани, е един от начините да бъдем запушени.

И какво, по дяволите е общото между парламентарно представени партии и кандидати за кметове и общински съветници?

Разликата е съществена! Или се опитвате да кажете на избирателите, че новите кметове и общински съветници са от парламентарно представените партии?!", пише София Георгиева.

От Би Ти Ви коментираха, че имат само един критерий за участие в предизборните дебати и той е кандидатът да е издигнат от парламентарно предствена партия. Този критерий е предварително обявен и важи за всички градове, не само за Перник, съобщиха от телевизията и добавиха, че предизборните им дебати не са платен формат и поканата не е свързана с пари.

От телевизията припомниха, че седмица преди началото на предизборната кампания са поканили София Георгиева в предаването на Жени Марчева по Би Ти Ви.

Случаят е интересен с това, че Перник е един от малкото градове, където кандидат на извънпарламентарна сила има реален шанс за балотаж и първото място. Въпреки че официални социологически проучвания не са правени, според перничани певицата София е един от фаворитите за кметския стол. Във всички онлайн анкети за Перник тя е в първата тройка, а в анкетата на най-голямата пернишка фейсбук група "Снимай Перник" тя е водач с голяма преднина пред конкурентите си.

Изборите в Перник са непредсказуеми след излизането на записа "Просто си платихме вота", в който кандидат за кмет на града обяснява как е платила на "Сашо и жена му", има да плаща на още двама и те трябва да дойдат в "Диализата".

Шеф на отделението по хемодиализа в пернишката болница преди да стане депутат беше Вяра Церовска, която сега е кандидатът на ГЕРБ за кмет.

Записът се разследва от прокуратурата в Перник, която трябва да установи дали е истински и дали гласът е на Вяра Церовска.

Премиерът Бойко Борисов най-напред обясни, че записът от Перник не е верен, проверен е и е за застъпници от миналите евроизбори.

Само ден по-късно обаче Сметната палата излезе с отчет, според който ГЕРБ не е плащала за застъпници на евроизборите.

Ден по-късно премиерът Борисов отново коментира темата с думите:

Аз мога да ви кажа, че на изборите стотинка не даваме. Стотинка, а за купуване още повече. Когато сме плащали за застъпници, всички това правят. Кой плаща на застъпници. Питам кой плаща?

Утре в 19 часа в Перник е концертът на Светльо Витков и София Георгиева в Перник. Това е първият концерт на Светльо и "Хиподил" в града, станал прочут с тяхната песен "Скакауец".

Във фейсбука си София е поканила перничани на концерта с думите:

Уважаеми приятели,

За онези от вас, които не знаят се чувствам длъжна да кажа – участието в медиите е платено! Няма нито една медия, която да кани участници безплатно. А в случай, че е безплатно, то значи е въпрос на власт и влияние.

За това Глас Народен не е по медиите!

За това няма да видите и мен в дебат.

Не държа да ми задават въпроси по телевизията, въпросът е принципен!

Моята работа е да се срещам с хората. Това трябва да е работата и на общинските съветници, но те не го правят.

Интернет е мястото, където не могат да ни спрат.

И нека престанем да вярваме на това, че когато някого го показват по телевизията, значи вече е политик!

Очаквам ви на концерта в петък в 19 ч. пред Двореца на културата!

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката