"Патриотичен фронт" излиза на бунт срещу новите цени на тока

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2014 в 19:00 5187 13

„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ организира протест пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в София заради обявеното от ДКЕВР увеличение на тока с 10 %. Демонстрацията ще се проведе на 1 октомври в 11.30 ч.

От коалицията подчертават, че благоденствието на българския народ е надпартийна кауза. Ръководствата на НФСБ и ВМРО отправят апел към всички български граждани, "националноотговорни партии" и организации да се включат в протеста.

„Патриотичен фронт" смятат да мобилизират всички свои симпатизанти срещу мащабните кражби и злоупотреби, регламентирани с действията и бездействията на държавния регулатор.

Коалиционните партньори определят ДКЕВР като адвокат на енергийните монополисти.

"Ръководството на комисията искало да обезпечи нормалното функциониране на електропреносната мрежа, но това е абсолютна инсинуация, коментират от двете партии, посочвайки истинската цел – обогатяване на дружествата-монополисти за сметка на обикновения български гражданин", смятат от двете партии.

ВМРО и НФСБ определят покачването на тока като ограбване на българския народ в интерес на чужди корпорации, което е национално предателство.

"Ако ДКЕВР ще обезпечава ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго Про“, то „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ ще обезпечи българския народ", казват от коалицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 09:05

Димитър Бачев, идиота си ти, плюс те гони грозно политическо и историческо невежество невежество от всички страни. И какво промени СКАТ като се опълчи срещу Златев на Лукойл или като започна битката срещу Бургас – Александруполис??? Они си живеят мирно и обезпокоявано, русикият олигарх Златев държи най-високите цени на горивата в света и изнася българските пари в Русия ,а от там- руските олигарки ги изнасят в американски банки . Ще прочетеш от нас статия "Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция" ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4534:2014-05-26-12-21-41&catid=141:-2&Itemid=247
Германия роди преди войната национал-социализма, но след ВСВойнона роди народния каритализъм познат още с имената -социализъм, социална държава Държава на всеобщото благоденствие, в която продържава да живее цяла западна Европа и сега . Социлавнтата държава на Германия роди правова държава и вдигна Германия и Европа от руниите на ВСВойна, съзцдаде тяхното благосъстояние точно с 15 пъти по-високо от потурана българин сега. Как фалшифите патриоти на Каракачанов и Симеонов ще създават “правова държава, ще правят коренна реформа в съдебната система ,ще подкрепят инициативните и на малкия и средния бизнес... и т.н. и пр.” след като са малцинство в Парламента срещу обединената олигархична шайка там и не могат да приемат нито един закон? На България е нужен истински антиолигархичен ФРОНТ с нов антиолигархичен политически субект начело, борещ се срещу олигархичната шайка и предлагащ ясни решения за смяна на олигархичната система. За сега такъв в България няма и за това сме на това дередже, шайката да си прави избори всяка година. Гърция, Италия, Испания , Исландия си родиха такъв и управляващите неолиберали спряха да обявяват предсрочни избори, а преминаха към друга тактика- свалят и вдигат служебни правителства. Ние подготвяме като техните, български антиолигархичен политически субект с име ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА. Обявили сме учредителния му конгрес за 6 юни 2015 г. За антиолигархичните субекти на Гърция- СИРИЗА и на Итарлия- “Чинкуе стеле” на Италия ще прочетеш на този линк ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4632:2014-07-04-10-56-24&catid=147:2013-06-18-15-56-14& Itemid=254
И последно- не случайно ви рекламират н OFFnews издание на Инакомедия-собственост на Иля Прокопов, много сте удобни за олигархичното статукво на България...Гарван гарвану око не вади!

21.09 2014 в 13:05

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!
Много е фалшиво мултимилионери като Симеонов и Каракачанов да организират подобен протест. А какво РЕШЕНИЕ предлагат? НИКАКВО! Защо не предлагат да се премахнат държавните субсидии-най високите в света, вземани от най бедния данъкоплатец- българския? Или да заявят от сега ,че ще откажат да ги приемат, ако надхвърлят 1% праг!! Нали са патриоти"милеещи за народа си"? Добре му беше на Симеонов, като прибра в последните избори над 3 милиона държавни субсидии без угризение на съвестта, че ги взима от кожите на най-бедния данъкоплатец- българския?!
И двамата добре знаят, че решението е само едно- смяна на неолибералната олигархична система от прехода (с едрия мръсен бизнес да финансира партии и политици-по американски и руски).Но нашите велики "патриоти" не предлагат нищо за смяна на системата. Те добре знаят, че системата може да се смени само по законодателен път ,със законодателно мнозинство, с мощни реформи в Парламента, както в момента сменя системата партията ФИДЕС на националиста Виктор Орбан в Унгария и вече малкия исландски народ извърши своята социална революция срещу неолибералната система.
Като се започне с напълно нова и демократична конституция ,с ново национално законодателство и изграждане на ПРАВОВА ДЪРЖАВА следвайки пътя на най -развитите европейски народи. Само правовата държава по естествен път ще ликвидира мутроолигархията и ще смени олигархичната система, ще изгради силна социална държава с която ще ликвидира бедността и мизерията и донесе всеобщо благосъстояние на българското общество.
За правова държава нашите „патриоти“ не споменават дори и на ум, те се „борят“ само да прескочат 1% праг на НС и да вземат държавните субсидии или да влезнат с 4-7% в парламента за големите доходи на депутат- пак най-големите в Европа и като влезнат в НС, първата им работа е да се обединят там с някой от големите мутроолигархични кланове-или на БСП или на ГЕРБ и да им слугуват за трохи от тяхната олигархична трапеза. А народа си ще хранят само с голи обещания ,ще си клатят краката, както „патриота“ Сидеров ги клати 9 години без да реализира нито една точка от програмата си. Развитите европейски народи, упражняващи реална демокрация, с некорумпирани и непродажни политически елити - истински демократи, работещи само за обществените и национални интереси и само за народа си, ще нарекат такива фалшиви патриоти „национални предатели“ и ще ги пратят на часа на бунището на историята. Така трябва да постъпи и нашия народ с тях и то безмилостно, да негласува за нито един от тях и по този начин да ги прати на бунището, за да отвори път за новите националисти, предлагащи европейски решения и пътища, следвайки развития опит на Европа ,за излизане от ямата на най-голямата хуманитарна и национална катастрофа, докарана на българския народ от комунистите и внесения от тях модел на неолибералния капитализъм.
Коментар на “Идея за България”

20.09 2014 в 10:42

Не е точно така с "Deutschland, Deutschland über alles".

Само че, в ОФИЦИАЛНИ церемонии е прието да се изпълнява съкратения вариант - само 3-ия куплет, иначе извън това немците имат право да си го пеят целия в оригинал, което не е забранено.

Тоест 1 и 2 куплет изобщо НЕ са забранени официално, а просто НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ в официални случаи. "Deutschland, Deutschland über alles" е писан като текст и музика много преди Третия Райх, и отъждествяването му с него е плод предимно на "политкоректност" със задна дата и донякъде на реваншизъм.

С българския химн също има подобна история, там също са отпаднали два куплета:

"Паднаха борци безчет
за народа наш любим,
Майко, дай ни мъжка сила
пътя им да продължим.

Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой,
партия велика води,
нашият победен строй."

Освен това, около „Мила Родино“ навремето е имало доста спорове. Песента неведнъж е била критикувана, както поради произхода на мелодията, така и поради политическите промени в текста.

Когато през 1964 г. била свикана комисия, за да приеме „Мила Родино“ за химн, на решението се противопоставил композиторът акад. Петко Стайнов, който твърдял, че мелодията е еврейска, като това не дава основание тя да бъде химн на българите. Обаче поради това Петко Стайнов бил освободен от комисията и „Мила Родино“ станала национален химн. Акад. Добри Христов обаче също споменава, че мелодията е заимствана от еврейската музика, като уточнява, че в българската песенна памет обаче има стотици мелодии, които са заимствани от други народи, и са станали неразделна част от българското музикално наследство.

След 10 ноември 1989 г. На VII Велико народно събрание са направени различни предложения за национален химн, включително и Шуми Марица, но окончателно се налага „Мила Родино“.

Та не се напъвайте много да разсъждавате по АКАДЕМИЧНИ въпроси, те са работа на хабилитирани лица.

20.09 2014 в 09:51

Балкански, ти в свой собствен свят живееш. Дано не те види някой германец какви глупости плещиш.

Einigkeit und Recht und Freiheit ... е началото на химна, другата част е изхвърлена като компрометирала се :)
А музиката е от Хайдн, който пък я е написал за австрийския си император

20.09 2014 в 06:21

Агент до агент наредени в партията на тимаджиите, мозъците им са също толкова зле колкото на волен варадерото.

20.09 2014 в 05:56

Ако някой друг организира и извади ограбените на протести, тия от ДС-МВРо-то ще се присламчат към протестиращите с байраците и уличните си клоуни за да изпълнят платената мутро-олигархична поръчка да отклонят протестите в задънена улица! Както направиха с пенсионерските протести срещу ДКЕВР!

20.09 2014 в 01:38

Ми те цените на тока по няколко пъти на година ги вдигат. Защо всички партии само преди избори се сещат за народа? И тези същите. От там ги разбери, за народа или за глас и кокал се борят.

19.09 2014 в 23:51

"Deutschland, Deutschland über alles" и сега си е НАЦИОНАЛЕН ХИМН на обединена "Германия. Ние българите лошо от немците не сме видели, дори напротив. Две световни войни сме били съюзници, и само те са ни гарантирали връщането на заграбените от т.нар. "велики сили" български територии, присъединени несправедливо (временно) към околните страни.

И няма да търпиме "обогатяване на дружествата-монополисти за сметка на обикновения български гражданин". Като вдигнат цените на електроенергията, оттам ще скочат нагоре цените на хляба, горивата и всичко останало. Бочко ще бъде изгонен от народа още преди да усети, че е на власт.

И не си правете ИЛЮЗИИ, тоя път няма да е само с камъни, както предишния мандат. Много внимавайте в картинката.

19.09 2014 в 23:08

Абе, като сте против `чуждите монополи, защо не стачкувате против Лукоил ?! Не ви ли прави впечатление, че вече десетилетие са са все на загуба и не плащат данък ??? Или те са от нашите ? Нещо в повичко ми идвате руските националисти!

19.09 2014 в 20:40

Еми точно така си е:

"Истинската цел – обогатяване на дружествата-монополисти за сметка на обикновения български гражданин".

ОМЕРЗЕН СЪМ!