Quantcast

Първанова: Не трябва да чакаме Европа да реши проблемите на хората с увреждания в България

OFFNews Последна промяна на 24 април 2014 в 16:59 1847 2

Най-добрият начин за решаване на проблемите с достъпната среда на хората с увреждания е да не се чака европейско законодателство. Трябва да се работи на национално ниво.

Това каза на среща с представители на Съюза на инвалидите в Пловдив евродепутатът и лидер на НДСВ е Антония Първанова.

Тя обясни, приложението на Конвенцията на хората с увреждания създава затруднения в България. Първанова добави, че тази конвенция е ратифицирана от България, но цялостното въвеждане на тази конвенция изисква над 40 милиарда евро, „защото е важно всички установени канали на комуникация и отношения в обществото, да бъдат преосмислени, така че да бъдат достъпни“.

Първанова обясни, че за хората с увреждания достъпът и комуникацията с администрацията и съдебната система трябва да бъдат персонализирани. Тя добави, че това е един много сериозен момент - на преосмисляне и реорганизация на заобикалящата ни среда и обществените отношения.

Лидерът на НДСВ каза също, че според нея, не може да се създаде добро национално законодателство по темата, ако самите организации на хората с увреждания не участват в процеса на подготовка на и на вземане на решения и то не само на централно, но и местно ниво.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.04 2014 в 10:28

Мадам Фарма пак нещо се изцепи.Трябва да си решим проблема с увредените хиени като нея, дето са зейнали да глътнат света и да се фръцкат из Брюксел на наш гръб.

24.04 2014 в 18:37

Главен е проблема с инвалидите по рождение или просто раждането на нежиснеспособно поколение като следствие на кръвосмешенито на различни раси и националности.България векове наред е страна в която живеят различни националности кръстопът между два свята истока и запада.И време е да кажем ,че главната причина за измирането на много раси и цивилизаии е кръвосмешението и безконтролното раждане на хибриди.Това е едно от най силното оръжие на ционистите евреи срещу народите.Просто управлението на държавата трябва да се изчисти от агенти на МОСАД синедриона и международния еврейски конгрес които водят такава политика в България и други страни ,хибриди мелези мулати и деца от болни родители не трябва да се раждат,а не както сега се прави-развъждат се и после се търсят пари на лечение ,така ние размножаваме болката и мъката по светът ,а не лекуваме болни и не решаваме проблема