Първанова: Мога да се погрижа хората в ЕС да получават равно заплащане

OFFNews Последна промяна на 08 май 2014 в 16:24 2382 8

Антония Първанова

„Като евродепутат мога да се погрижа за това хората, които работят в Европейския съюз, да получават равно заплащане. Да не бъдат дискриминирани, да получават добра работа, според квалификацията си“.

Това каза Антония Първанова, водач на листата на коалиция „КОД- Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП“, цитирана от агенция „Фокус“.

Тя обясни, че ако отново бъде избрана за евродепутат, ще се стреми българските студенти „да не бъдат дискриминирани, да имат достъп до образование, до стипендии така както имат и местните студенти“.

Първанова допълни също, че според нея работни места в България могат да се отворят само ако има фундаментална промяна в политическия сблъсък между ляво и дясно.

По думите й навсякъде, където обикаля в страната, хората казват едно и също нещо – работа.

Тя обясни, че именно това е причината коалицията й да избере за мото на кампанията си фразата „Започва нещо ново”.

„Даваме си сметка, че не е лесно да се говори истински за работа, работни места и предприемачество в България, но поемаме риска да кажем, че е лъжа да се казва, че ще върнем веднага българите в България”, допълни лидерът на НДСВ. 

Първанова обясни, че в страната ни има 440 000 безработни, а в чужбина още около 1,5 милиона в работоспособна възраст. Според нея ако се върнат дори само 100 000 души, това би означавало тотална криза, защото към момента и за половината от безработните в страната не може да се намери каквато и да е било работа.

„Страната има нужда от различно управление. Управление, което не концентрира и националния ресурс, и еврофондовете към монополите и олигарсите, а в същото време изключва малките и средни предприятия, които всъщност създават работни места.“, допълни Първанова.

Тя не пропусна да отбележи, че страната ни има нужда от истински разумен и конструктивен център, какъвто вижда единствено в лицето на коалиция „КОД- Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.05 2014 в 11:03

В предишния си мандат Първанова доказа, че се грижи само за себе си - но все едно, тя ще гледа новите евродепутати само по телевизията.
За съжаление друга булка, Илиана Йотова е с реални шансове за нов мандат. Преди време тя строго се скара на холандска евродепутатка за това че онази попитала: защо банковите лихви, такси и пр. в България са доста по-високи от тези в Западна Европа. Ето за кого реално се грижи г-жа Йотова - за банките. Гласувайте с двете ръце за Йотова и БСП !

09.05 2014 в 08:23

Спомнете си тази същата Антония Първанова , КАК ИЗЛАГАШЕ БЪЛГАРИЯ ТОЧНО В ЕС И ПАРЛАМЕНТы така че НИКОГА ТЯ!

09.05 2014 в 01:52

за неразбралите - ако бачкаш някъде в ЕУ, да получаваш колкото получават местните там за същата работа.

08.05 2014 в 20:58

... явно говори за евентуалните си помощнички (от руски произход) като евро депутат... за онея дето са на пангара и дума не е ставало, да не си помислите...

... хахахахахахаха

... разработена е някаква система на говорене от рода "аз не лъжа"...
трябва да се чете/разбира БУКВАЛНО това което казват политиците... да се търси смисъл е грешка - такъв просто няма вложен...

... хахахахахахаха

08.05 2014 в 19:38

Боже, слез на земята и си събери недоклатените червени уруспи!!

08.05 2014 в 18:33

Само не разбрах, нашите заплати ли ще станат колкото техните, или техните колкото нашите? Лесно ще ги изравним с румънските, ама с Люксембург, Дания, Швеция.....?

08.05 2014 в 16:52

Хахахахаха Тая да не е решила да смъква заплатите на 200 евро в Западна Европа, че да е равно със заплащането в България. Хахахахахаха

08.05 2014 в 16:47

Ще се погрижи. Колкото за последните четири години.
 
X