Първанова: Мога да се погрижа хората в ЕС да получават равно заплащане

OFFNews 08 май 2014 в 16:24 2917 8

Антония Първанова

„Като евродепутат мога да се погрижа за това хората, които работят в Европейския съюз, да получават равно заплащане. Да не бъдат дискриминирани, да получават добра работа, според квалификацията си“.

Това каза Антония Първанова, водач на листата на коалиция „КОД- Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП“, цитирана от агенция „Фокус“.

Тя обясни, че ако отново бъде избрана за евродепутат, ще се стреми българските студенти „да не бъдат дискриминирани, да имат достъп до образование, до стипендии така както имат и местните студенти“.

Първанова допълни също, че според нея работни места в България могат да се отворят само ако има фундаментална промяна в политическия сблъсък между ляво и дясно.

По думите й навсякъде, където обикаля в страната, хората казват едно и също нещо – работа.

Тя обясни, че именно това е причината коалицията й да избере за мото на кампанията си фразата „Започва нещо ново”.

„Даваме си сметка, че не е лесно да се говори истински за работа, работни места и предприемачество в България, но поемаме риска да кажем, че е лъжа да се казва, че ще върнем веднага българите в България”, допълни лидерът на НДСВ. 

Първанова обясни, че в страната ни има 440 000 безработни, а в чужбина още около 1,5 милиона в работоспособна възраст. Според нея ако се върнат дори само 100 000 души, това би означавало тотална криза, защото към момента и за половината от безработните в страната не може да се намери каквато и да е било работа.

„Страната има нужда от различно управление. Управление, което не концентрира и националния ресурс, и еврофондовете към монополите и олигарсите, а в същото време изключва малките и средни предприятия, които всъщност създават работни места.“, допълни Първанова.

Тя не пропусна да отбележи, че страната ни има нужда от истински разумен и конструктивен център, какъвто вижда единствено в лицето на коалиция „КОД- Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews