Първанов: Лявото удари дъното

Лидерът поиска единна лява кандидатура за президентските избори

OFFNews 02 ноември 2015 в 16:02 4112 9

Снимка БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов

"Лявото е ударило дъното", така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира резултатите на левите формации на изборите.

Бившият президент отправи предложение към всички формации от левия спектър, включително и към БСП, за незабавен диалог на всички нива. "Ние от АБВ сме готови да инициираме дискусия за характера на новата, патриотична левица", допълни той.

Първанов предупреди, че президентските избори "чукат на вратата" и призова за разговори за обща кандидат-президентска двойка на левицата. "Ще предложим и механизъм, имаме и своите кандидатури", каза още той. Преди седмици за подобен ход вдясно призова и председателят на ДСБ Радан Кънев.

Първанов оцени представянето на АБВ на местните избори като добро. 

„Целта ни беше да създадем широка мрежа с участие на АБВ в местната власт. Очевидно беше, че на този етап е трудно да се включим в битката за големите областни центрове, но имаме над 45 кмета с важната подкрепа на АБВ”, допълни още бившият държавен глава.

По думите му на тези избори отново дадени партии да „хвърлили много пари” и са всявали страх. „Ако не се осъзнаем и изборите в България продължава да се случват така, хората тотално ще бъдат разочаровани и нищо добро не ги чака”, каза Първанов.

Зам.-председателят на партията Румен Петков обясни, че АБВ има избрани повече от 150 общински съветници, като повече от 100 от тях са с листа на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!