Оспорват в съда изборите за общински съветници в Благоевград

OFFNews 02 ноември 2023 в 18:25 1578 0

Снимка БГНЕС

Решението за избор на общински съветници в Благоевград е оспорено изцяло пред Административния съд в областния град, съобщиха от съда.

Жалбата е подадена от Антония Сивикова, кандидат за общински съветник от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тя настоява да бъде отменено решението на ОИК-Благоевград, с което се определят избраните нови общински съветници.

"Иска се отмяна на обжалваното решение изцяло като неправилно и да се обяви за недействителен произведения избор за общински съветници в община Благоевград", съобщават от съда.

В жалбата са наведени доводи за извършена неправилна преценка на действителните и недействителните гласове, както и неправилно и незаконосъобразно отчитане на преференциалния вот на жалбоподателя. Твърди се, че над 75 % от обработените протоколи на СИК, на които се е позовала ОИК, за да обяви изборния резултат, са сгрешени.

Ако съдът се произнесе в полза на жалбата, следва изборите за общински съветници на територията на общината да бъдат касирани и да се проведат отново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика