Основните партии провалили предизборен дебат по БНТ в последния момент

OFFNews 05 юни 2024 в 17:55 3493 0

Референдум

Снимка Фейсбук/Референдум

Предаването Референдум по БНТ

Основните парламентарно представени партии са провалили предизборен дебат по БНТ в последния момент. Това става ясно от пост във фейсбук страницата на предаването ''Референдум'', което се излъчва всеки вторник по БНТ.

Във вчерашния вторник (04.06) обаче предаването не беше излъчено макар да бе заложено по програма, а причината е, че поканените партии провалили парламентарния дебат в последния момент.

"Скъпи зрители и приятели на Референдум, снощи в предаването беше предвиден дебат между парламентарно представените партии. Както всички вие бяхте свидетели, такъв дебат не се състоя. Въпреки усилията и сериозното отношение на екипа ни, в последния момент и неочаквано повечето партии, една след друга, започнаха да се отказват от участие. Първо големите, после и останалите", пише екипът на "Референдум" във фейсбук.

Парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание са ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната-Демократична България", ДПС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

Екипът на предаването уточнява, че според предварително одобрените правила в предизборна кампания, в обществената телевизия тази дата е определена за провеждане само на такъв дебат.

"Предстоят избори, от всички нас зависи да изберем хората, които са готови да отговорят открито пред обществото", пишат още от "Референдум".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството