Нинова не иска подкрепа за балотажа в София от ГЕРБ

Тя призова всички социалисти да се обединят срещу кандидатите на ГЕРБ на балотажите и отчете, че БСП е втора сила в страната

OFFNews 31 октомври 2023 в 15:08 1621 0

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не иска кандидатът на социалистите за кмет на София Ваня Григорова да получава подкрепа за балотажа от ГЕРБ. 

Това заяви Нинова на брифинг в централата на партията. „Очаквам нашият кандидат да се разграничи от подкрепата на Борисов. Смисълът на битката в София е, след 18 години управление на ГЕРБ, това управление да бъде сменено. И не мога да си представя, че кандидатът ни ще бъде избран с гласовете на ГЕРБ, срещу чийто модел се борим всички”, подчерта лидерът на БСП. 

"Търсим подкрепа от всички партии, коалиции, неправителствени организации и хора, които споделят нашите идеи", каза пък Ваня Григорова вечерта в неделя след края на изборния ден. 

Днес Нинова призова всички симпатизанти на БСП да се обединят срещу ГЕРБ. 

БСП се връща в местната власт, имаме добри резултати. На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини. Това ни прави на първи тур втора политическа сила след ГЕРБ - те имат 72-ма. Кандидатите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на БСП. На втори тур отиваме на 45 балотажи между които и големи областни центрове - София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

По думите ѝ в 89 общини на страната БСП е първа или втора сила. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews