Над 12 000 доброволци участват в инициативата “Ти броиш 2.0” в изборния ден

OFFNews 11 юли 2021 в 10:46 1663 0

Над 12 000 са доброволците, които се включват във второто издание на инициативата за опазване на вота “Ти броиш” в рамките на днешните парламентарни избори.

Tе ще следят за нарушения в страната и чужбина, както и преброяването на гласовете след официалния край на изборния ден. Близо 50 са получените до 9:30 ч. сигнали.

Първият сигнал за значимо нарушение дойде от Сливен буквално минути след началото на изборния ден. В много от секциите в града там е отчетено разминаване между реда на кандидатите за една от партиите в машината за гласуване и списъка на информационното табло пред секцията.

След сигнал от доброволци от "Ти броиш" е направена проверка и е установено, че е сгрешен списъкът на информационното табло и гласуването с машини продължава.

Част от сигналите са свързани с наличието на голям брой мобилни секции в районите Разград и Кърджали. В тези случаи е докладвано и присъствието на представители на конкретна политическа партия заедно с мобилните урни.

Пазителите на вота в страната и чужбина могат да подават сигнали през мобилното приложение "Ти броиш", след което екип от юристи ги обработва и подава официално пред съответните избирателни комисии.

Близо 50 са получените до 9:30 ч. сигнали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!