''На Велико Търново му отива архитект за кмет''. Йордан Терзийски от ПП-ДБ откри кампанията си

Ружа Райчева 09 октомври 2023 в 20:24 2046 1

Йордан Терзийски открива кампанията във Велико Търново

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Йордан Терзийски

Кандидатът за кмет на "Продължаваме промяната - Демократична България" Йордан Терзийски откри предизборната си кампания във Велико Търново за местния вот на 29 октомври. 

Архитектът Йордан Терзийски е едно от знаковите и популярни лица на "Продължаваме промяната". Над 15 години проектира жилищни и обществени сгради и интериори в България, Нидерландия и Великобритания. Днес той откри кампанията си във Велико Търново заедно с Никола Минчев, Венко Сабрутев, Деница Симеонова и Калина Константинова.

В речта си Терзийски заяви, че напоследък чува една и съща реплика: "На Велико Търново му отива архитект за кмет." Ами, съгласен съм! - каза архитектът. 

Той посочи, че през последните 12 години кметът на Велико Търново е бил военен. "Имахме пищна заря и фойерверки на всеки празник. Но сега е време да инвестираме в инфраструктура и бъдещето на този град, така че тук да се развива бизнесът, да има високи доходи - тук да живеят щастливи хора и щастливи деца", каза Йордан Терзийски.

Той каза, че опонентите му сега се опитват да внушат на хората как битката е загубена и няма смисъл да си изразят мнението. Терзийски заяви, че ще се бори с популизма и жълтите новини. И разказа, че е чул интересни истории за себе си още в началото на кампанията - например, че не е роден в Търново:

"Аз съм живял в общежитията на университета и дори да съм пътувал, винаги съм бил част от този град. И като народен представител през последните три парламента, колкото и да са кратки, съм защитавал интересите на този град."

Йордан Терзийски заяви, че влиза в предизборната битка с критична мисъл към управлението, но няма да руши направеното от предходната власт: "Не сме дошли да рушим, а да надграждаме и да се съобразим с това, което се е случвало през последните години".

Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев каза, че най-лесно и приятно е да се подкрепи кандидатура, която няма нужда да се обяснява. 

"Данчо за кмет на Велико Търново се подразбира. За нас е изключителна чест, че можем да излъчим Йордан Терзийски и Велико Търново да го избере за кмет на 29 октомври - защото балотаж няма да има!", заяви Минчев. 

Може да разгледате програмата за управление на Йордан Терзийски тук.

В четвъртък от 16 часа Йордан Терзийски ще бъде гост на новия ни подкаст "Като стана кмет" и ще отговаря на въпроси на живо във Фейсбук профила на OFFNews. Очакваме Вашите въпроси като коментар под поста във фейсбук или на имейл [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

1

deyan_h

10.10 2023 в 00:52

А дали ще има представяне на другите кметски кандидати в родният ми град, или това е очевидна политическа позиция на сайта?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика