На изборите за риба вместо за гъби

Нели Чолашка Последна промяна на 15 април 2014 в 11:51 6453 20

Ген. Атанас Атанасов

Ходенето за гъби на изборите тази година вероятно ще бъде изместено от ходене за риба и то чрез хитър ход от страна на земеделското министерство.

За тази опасност предупреди ген. Атанас Атанасов от ДСБ. В профила си във Facebook той написа:

"НА 25 МАЙ ВМЕСТО НА ИЗБОРИ - ХАЙДЕ-Е НА РИБОЛОВ!

Ежегодно, през размножителният период на рибата, се издава заповед на министъра на земеделието за забрана на риболова. По закон основният период на забраната е от 15 април до 31 май. Тази година министърът със заповед № РД 09-223 е определил срока на забраната до.... 23 май. ЗАЩО е съкращението ?

Риболовците у нас са половин милион души. За голяма част от тях откриването на сезона след забраната е придружено с цял ритуал. По язовири и водоеми се организират двудневни тържества придружени с прясна риба и достатъчно бира.

Е, няма хората заради някакви избори да си нарушават традицията!
Става дума за злоупотреба с цел скрито подтискане на избирателната активност, което явно няма да се отрази на избирателите на ДПС."

В заповедта на земеделския министър Димитър Греков наистина е определен периодът от 14 април до 23 май като забранителен за лов на риба, което означава, че от 24 май (денят за размисъл) се открива риболовният сезон.

В Българския ловно-рибарски съюз не подозират зла умисъл в тези срокове и смятат, че са в рамките на нормалното. "По принцип забраната е 45 дни (тази година обаче е 40 дни) и започва някъде от 15 април. Срокът зависи от температурите. Риболовец, който е решил да гласува, ще се прибере навреме, за да гласува", коментира за OFFNews главният експерт на съюза Румил Лачев.

На въпрос защо е определил тази дата за начало на риболовния сезон от Министерството на земеделието и храните ни отговориха, че сроковете се предлагат от Агенцията по рибарство и аквкаултури. Чакаме коментар от агенцята защо е изтеглила със седмица по рано началото на риболовния сезон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2014 в 23:44

LudL...-имам един съвет,вземи си хапчето и си лягай.И е добре да си научиш поне най-новата история на България,ама истинската ,а не простотиите ,които написа до сега.А за костовистите не се бой,истината,която знаем ни прави по-силни.Не се бой за нас.Сега ще ти кажа и една мисъл на Айнщайн:"Само две безкрайни неща има на света-глупостта и вселената-за второто не съм сигурен..."

15.04 2014 в 23:04

Война се прави с пари,не с голи томбаци като българите.Абе ние сме голям резил,най смешните на земята.Ние сме като младо девойче което си пъха дупето когато двама мъжкара си мерят куровете.Шебеци и кьорфишеци,страхливци и ближиешемици,крият се като лълугери по дупки и дерета и по чужбина на топло в кръчмите дето работят като миячи на чинии,няма пари и работа живеем по много хора в една стая без ток и ни сълзят очите щото има много непрани чорапи.
Ай наздраве че ще ходя да мандръсам тъщата))))

15.04 2014 в 22:58

Блажинке, скучна и банална си, ходи да търкаляш аспирин, с такива тролове като теб, костоваците силоваци са обречени, моята намеса не е нужна.

15.04 2014 в 22:44

LudL...-говориш пълни простотии,трябва началниците ти от "монтерей"да ти спрат заплатата.Правителството на ОДС ,което беше в управлението от истинската революция ,която стана през1996/1997 година до идването на онзи брадат козел с лешоядите от Англия-Кобурготски. И това правителство на ОДС беше единственото най-успешно за България.Дори самият Кобурготски призна ,че "летвата е вдигната високо",но после се оказа ,че той бил доведен от ДС ,за да спре реформите,които правителството на ОДС беше започнало.Пак казвам ,ако ннякой не е разбрал-най доброто управление за България!

15.04 2014 в 21:16

Джордано Бруно (ученый и философ):

"Евреи являются зачумленной, прокаженной и опасной расой, которая заслуживает искоренения со дня ее зарождения".

15.04 2014 в 21:05

идеалом современного демократического
парламентаризма является не собрание мудрецов, а толпа идейно
зависимых нулей, руководить которыми в определенном направлении будет
тем лег че, чем более ограниченными являются эти людишки

15.04 2014 в 21:04

Состав
пятисот избранных народных представлений с точки зрения их профессии,
не говоря уже об их способностях, крайне пестр. икто ведь не поверит
всерьез, что эти избранники нации являются также избранниками духа и
разума. икто ведь не поверит, что в избирательных урнах десятками или
сотнями произрастают подлинные государственные деятели. Все знают, что
бюллетени подаются избирательной массой, которую можно подозревать в
чем угодно, только не в избытке ума. Вообще трудно найти достаточно
резкие слова, чтобы заклеймить ту нелепость, будто гении рождаются из
всеобщих выборов. Во-первых, подлинные государственные деятели
вообще рождаются в стране только раз в очень крупный отрезок времени, а
во-вторых, масса всегда имеет вполне определенное предубеждение как
раз против каждого сколько-нибудь выдающегося ума. Скорей верблюд
пройдет через игольное ушко, чем великий человек будет"открыт" путем
выборов.

15.04 2014 в 20:58

Блаженке,блажна ми нали за теб ги повтарям нещата, щото си куха лейка.

//Престани с долнопробните си лъжи и клевети за управлението на ОДС!Това управление единствено беше добро за България! //

Правителство на ОДС имаше за малко с Филип Димитров, толкова си и наясно що е то С(ДС) и що е то ОДС, и си седнала да се пишеш синя.
п.п. А за горният Гном, мога да ти кажа че беше председател на борда на директорите на Информационно обслужване, и това което направи е да смени изпълнителният директор комуноид, с друг по-голям комуноид шапкар, с две дум, долна проба милиционери.

15.04 2014 в 18:53

LudL...-ако си толкова кух и не си запомнил ,този разговор вече сме го водили но ти си повтаряш едни и същи долнопробни ,ченгесарски лъжи!Заради такива като теб ,предатели или слуги на ДС България лази по дъното .Престани с долнопробните си лъжи и клевети за управлението на ОДС!Това управление единствено беше добро за България!

15.04 2014 в 18:44

LudL...-добре,че бяха ТЕ!Проклетите социалистически мастодонти не струваха вече до 1996 година пукната пара,камо ли да имат активиот 30 милиарда както разпространяваше проклетата ченгесарска пропаганда!От 600% инфлация през1996 година и една разорена и фалирала банкова система ТЕ свалиха инфлацията на4% през 2001 год.Създадоха стабилна банкова система и за 4 години увеличиха заплатите от 5 долара при 3000лв.за долар/през1996/ на 120 долара при 2,5 лв.за долар през 2001год.Добре ,че бяха ТЕ за да има какво да крадът и Кобурготсите лешояди,и тройната и бОрисов ,че и сегашните!Писна ми от твоите лъжи!