МВР не смени шефове на управления там, където ДПС купува гласове

Имам чувството, че изпращаме поредния Тодор Живков, заяви ген. Атанас Атанасов

OFFNews 02 юли 2021 в 07:28 3773 0

Няма как вотът на 11 юли да е напълно честен. Машинното гласуване затруднява контролирания вот, но той остава възможен, а все още не е премахнат напълно и „чадърът“ над дилърите на гласове по места.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов по бТВ. 

Всяка дирекция на МВР и районно управление по места знаят кои са купувачите на гласове, но на предишни избори върху тях имаше чадър. Сега действията на МВР са малко хаотични -  уволниха и смениха директорите на някои управления, на други – не ги смениха. Прави впечатление, че там, където ДПС купува гласове, не смениха началниците на РУ, заяви той. 

Атанасов подчерта, че първостепенна задача в 46 НС ще е сформирането на реформаторско мнозинство, което да излъчи правителство: „Аз през 1989 г. бях на 30 г. и сега, като наблюдавам процесите в страната, имам чувството, че изпращаме поредния Тодор Живков. Народът е узрял за това и иска радикална промяна в начина, по който се управлява страната“.

Затова и „Демократична България“ ще се бори за възстановяване на парламентарната република след „10 години правителствена република“ без реална отчетност на кабинета в пленарна зала.

На въпрос какъв ще е ефектът на изборите от санкциите по закона „Магнитски“ Атанасов припомни народната мъдрост, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я е дал.

„Божков, Пеевски – ама кой е позволил, ако са вършили всичко описано, да се случва това? Това е дефект на властта“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови