Мирчев: Имало е подмяна на протоколи в "Арена Армеец"

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 12:25 3229 5

Снимка БГНЕС

Ужасът в "Арена Армеец" е спомогнал местните избори в София да бъдат фалшифицирани. Това е мнението на проф. Михаил Мирчев, който е кандидат за кмет на София от името на БСП.

Според Мирчев, въпреки че хората в залата са били заключени и са припадали от умора там, в нея са влизали външни лица и са подменяли протоколи.

"Имаше мое аргументирано предупреждение относно това, което може да се случи там. Отправих го два пъти - на 14 и 21 октомври. Опасенията ми дори звучаха по-оптимистично от това, което се случи", каза той.

Своя неуспех на изборите Мирчев обясни и с това, че самите членове на БСП не са го припознали за свой кандидат. "Аз бях прекалено ново лице за БСП като кандидат за кмет. Повечето членове на партията не ме припознаха за свой кандидат."

Друга пречка на тези избори е била и общинската комисия в София. Според него основният проблем е, че е била само една. Можело е да бъдат 3, 5 или дори 24. Друг проблем е бил и броят на членовете на комисията. Мирчев зададе въпроса защо са били само 19, а не 39, колкото е максималният брой, разрешен от Изборния кодекс.

Като трети основен проблем на тези избори Мирчев изтъкна и това, че в изборния ден не работеха публичните регистри на ЦИК и ОИК, които по принцип дават информация какви сигнали и жалби са подадени. По този начин много доказателства за фалшификация на изборите са останали заглушени.

Всичко това, начело със случилото се в "Арена Армеец" поставя въпроса за касиране на изборите в София, обобщи своя коментар Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2015 в 15:09

Другарят Мирчев се напъва излишно. София НИКОГА няма да има кмет комунист.

28.10 2015 в 14:26

"МИРЧЕВ",ИЗРОД, ПОРАДИ ЧТО СЕ СРаМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ С БАЩИНАТА СИ ФАМИЛИЯ? ЗАЩОТО БАЩА ТИ БЕШЕ НЕЩО КАТО БЪЛГАРСКИ ХИМЛЕР, ГЬОБЕЛС, ХАЙДРИХ, БЕРИЯ, ВИШНЕВСКИ, АБАКУМОВ И ЕЖОВ?!!

28.10 2015 в 13:29

Прав е Мирчев. След фалшификациите на протоколите е достигнал цели 8%, за да се добере до "бронз".
А иначе щеше да се самозадоволява с 3-4% :))))

28.10 2015 в 13:02

Колко трябва да са подменените протоколи, за да стане сина на Стоян Михайлов кмет на София?

28.10 2015 в 12:38

Гарантирано от ГРОБ.
Педереас, травестит и физкултурник ни правят на луди.