Мика Зайкова, Манол Пейков и Борислав Сандов няма да са депутати

Рени Петрова 16 ноември 2021 в 15:50 8438 0

Снимка БТА/Архив

Дългогодишният синдикалист и едно от знаковите лица на "Има такъв народ" Мика Зайкова няма да е депутат в новия парламент, отредиха резултати от вота на 14 ноември.

Зайкова се превърна в лице на 45-ото и 46-ото Народно събрание, които откри по старшинство - като най-възрастния депутат. Изглежда, че това няма да стане в 47-ия парламент. Икономистката е водач на листата на ИТН в Смолян, но мандатите там са само 4. По предварителни изчисления депутати от района ще са от ГЕРБ, ДПС, Продължаваме промяната и БСП. Обработените протоколи до момента в страната обаче са 99,51% и е възможно разместване. 

Издателят Манол Пейков също няма да е депутат. Самият той съобщи, че няма да е в 47-ото Народно събрание. "Вече е сигурно: няма да съм част от 47-ия български парламент. Няма да мога да спирам на парламентарния паркинг бялото си електрическо возило и да го навирам в очите на онези с черните служебни чудовища с въглероден отпечатък колкото на малък завод за горене на боклук", написа той във фейсбук. Пейков бе в листата на ДБ в Пловдив. Досега той е бил в състава на два парламента - тези от пролетта и лятото на 2021 година.

Борислав Сандов също няма да е народен представител. Сандов беше водач на Демократична България в Монтана, но обединението не получава мандат в този избирателен район. Съпредседателят на "Зелено движение" е втори в листата в 25 МИР, но д-р Александър Симидчиев го измества с по-висок преференциален вот

Бившият зам.-министър на външните работи Георг Георгиев (ГЕРБ) на първо четене също няма да е депутат. В Перник, където е втори в листата, е изместен от последната Христина Георгиева, а в Софийския 24 МИР е на четвърто място, но депутатите на ГЕРБ от този район ще са само 3-ма. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада