Манолова: ГЕРБ няма да управлява, Борисов няма да бъде премиер

На тези избори окончателно ще приключи едноличният диктаторски корумпиран модел, категорична е тя

OFFNews 09 юли 2021 в 17:01 3533 2

Няма да има следващо правителство на ГЕРБ и Борисов вече няма да бъде премиер. На прага сме на едни избори, които окончателно ще приключат едноличния диктаторски корумпиран модел. Борисов отива в историята.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по повод една година от началото на летните протести през 2020 г. Годишнината беше отбелязана с фотоизложба пред Президентството със снимки от протестите.

Преди една година протестите и гражданите по площадите поискаха две оставки. Година по-късно едната оставка – тази на Борисов, е факт. Надеждата се събуди, страхът си отива, промяната е необратима. Мутрите си тръгнаха, но не сме ги изгонили окончателно. Милиардите, раздадени от Борисов за обществени поръчки с един участник, без конкурс, на приятелски фирми, са по улиците и в градовете на България. Те воюват срещу нас – формациите на промяната и срещу гражданите, допълни Манолова.

Трябва да участваме в промяната, тя няма да се случи просто така. Имаме още работа, имаме да постигнем още една оставка – тази на Иван Гешев. Имаме да реформираме съдебната система, за да има контрол над главния прокурор, подчерта тя и призова хората да гласуват на 11 юли.

Съдебната система трябва да бъде независима, така че нито едно съдебно дело да не зависи от това дали имаш телефона на премиера и колко си богат. Чака ни много работа, началото е поставено, каза Манолова.

Гласувайте за номер 8 – за по-високи доходи, за преизчисляване на пенсиите, за зелена България, за свобода, демокрация, чист въздух, подкрепа на малките фирми, ревизия, заяви още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови