Quantcast

Мая Манолова: Вотът не може да бъде контролиран

OFFNews Последна промяна на 14 май 2014 в 09:01 1986 7

Мая Манолова

Вотът на 25 май не може да бъде контролиран. Това твърди депутатът от Коалиция за България Мая Манолова. 

В интервю за bTV тя обясни, че няма опасност уникалните серийни номера на бюлетините да бъдат засичи със списъците на гласувалите и така да се разбере кой за кого е дал вота си. 

Манолова обясни, че единият номер на бюлетината остава на кочана, а другият, който е идентичен с него, се отрязва непосредствено преди пускането в урната и се поставя в отделна кутия.

Манолова посочи, че социологическите агенции вече не отчитат хора, които се страхуват да кажат коя партия биха избрали, докато преди предсрочните избори през 2013 г. техният дял е бил цели 10%. „Вече няма партия-полицай, която да стресира българските граждани”, категорична бе Манолова.

Според нея няма никакъв проблем в това да се регистрират множество наблюдатели от различни организации.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2014 в 11:24

Ако мислим разумно вотът може да се фалшифицира само ако се купи цялата комисия и те добавят след приключването на изборите бюлетини само заради тези които не са гласували....други шашми при проверка е хващат!!

14.05 2014 в 10:40

не може да се контролира от друг, освен БСП.
това има предвид кюстендилската слива (плода имам предвид)

14.05 2014 в 10:37

Аз предлагам на комисията да разреши Ник свободно да подмени бюлетините в урната.....ами откъде ще ги вземеш бе байно ле бачо Ник.....а на ген Ден., как се записват скришом няколко стотин номера с по осем цифри при наличие на толкова наблюдатели и камери....

14.05 2014 в 10:05

... спокойно вече може да спре да се бръсне...
... кончита спечели с есемеси от русия...

... хахахахахахахаха

14.05 2014 в 10:03

Самия факт, че на бюлетината му има номер,а и на кочана, ще плаши "простичкия" човек. а на неговия страх разчитат всякакви купувачи на гласове. Какъв проблем решава номерацията - бюлетините в урната са без номера - така или иначе. ако някой иска да добави по-късно фалшиви - какво му пречи да го направи. Похарчват се едни пари по печатниците - само за да се "легитимира" доноса на Манолоа. Уви и този резултат не се подтига - в съда по случая - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

14.05 2014 в 09:46

Сутринта по БТВ служах госпожа Манолова. Зададох си следните наколко въпроса. 1. Къде отива кочана от бюлетините. 2. Какво пречи на купувачите на гласове да накарат избирателите, които са си продали вота да си запишат на отделно листче номера на бюлетината с която са глусували. 3. Каква е гаранцията, че някой член на СИК не си записва на отделен лист номерата на бюлетините от кочана и после да ги даде на купувачите на гласове за проверка ?. Всичко това ми прилича на схема за купуване на гласове и контролиран вот заложена в Избирателния Кодекс.

14.05 2014 в 09:16

НИКОГА АМА НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА комунист