Листите на ПП-ДБ: Хазарта се изправя и срещу сричащия кметски син. Глиги и Бориславова в софийските списъци

Липсват Александър Дунчев, Георги Георгиев - отцепник от ИТН и депутат от ПП в 48-ото НС, Борислав Сандов, Кремена Кунева, Николай Събев и Яна Балникова

Йорданка Веселинова, Рени Петрова 28 февруари 2023 в 13:26 11360 4

Снимка

Ицо Хазарта (Христо Петров) освен срещу Бойко Борисов в 25 МИР София, на тези избори ще се изправи и срещу рекордьора по преференции в ГЕРБ - сричащият кметски син Стефан Апостолов в Благоевград.

Лена Бориславова и Иван Калчев-Глиги пък влизат в софийските листи на "Продължаваме промяната - Демократична България".

В листите обаче липсват Александър Дунчев, Георги Георгиев - отцепник от ИТН и депутат от ПП в 48-ото НС, Борислав Сандов, Кремена Кунева, Николай Събев и Яна Балникова.

OFFNews обобщава кои са знаковите лица в обединението и на кое място в листите ще бъдат на вота на 2 април.

В Благоевград без изненади водач е Андрей Гюров, който два пъти бе председател на парламентарната група на ПП. На второ място обаче е икономистът Георги Ганев, който традиционно събира висок вот в София, следван от Владимир Табутов - депутат от ПП в 47-ото и 48-ото НС. На последното 23-то място в листата на ПП-ДБ е Ицо Хазарта. Той ще влезе в директен сблъсък с последния в листата на ГЕРБ - Стефан Апостолов, син на кмета на Симитли, който редовно е рекордьор по преференции в партията на Борисов. В политическата си кариера Апостолов е най-популярен със сричането си от парламентарната трибуна.

В Бургас водач е Константин Бачийски. На второ място е Даниела Божинова от ДБ. В листата са още Димитър Найденов от ДБ и актрисата и журналист Искра Ангелова. 

Във Варна водач е Даниел Лорер, следван от Ивайло Митковски от ДБ. На шесто място е Кирил Симеонов - един от отцепниците от ИТН в 47-ото НС. Той не успя да влезе в предходния парламент, когато отново бе в листите на ПП. В челните места са бивши депутати от ПП.

Във Велико Търново листата повежда Людмила Илиева от ДБ, следвана от архитекта Йордан Терзийски (ПП) и бившия председател на парламентарната правна комисия в 47-ото НС Милен Матеев (ПП).

Във Видин водач е Любен Иванов от ДБ, следван от Иво Атанасов - един от отцепниците от ИТН.

Във Враца водач е Деница Симеонова. Юристът Петър Кулински е на последното 12-то място.

В Габрово водач е Явор Божанков, който в 48-ото НС бе изключен от парламентарната група на БСП заради категоричната си подкрепа за Украйна и острата си позиция срещу връщането на хартиената бюлетина.

В Добрич повежда Ивайло Мирчев от ДБ, а в Кърджали - ген. Атанас Атанасов. Лидерът на ДСБ ще се изправи срещу Мустафа Карадайъ и Цвета Караянчева.

В Кюстендил листата води Георги Стамов, следван от Николай Табаков от ДБ, който бе депутат в предния парламент.

Няма изненади и в Ловеч - там водач е Искрен Арабаджиев. На последно място пък е Венко Сабрутев. В Монтана също няма изненади - водач е Ванина Вецина от ПП.

В Пазарджик водач е Ивайло Шотев, следван от Петкър Кулински. В Перник по традиция пък начело застава Бойко Рашков.

В Плевен на първо и второ място са отцепници от ИТН - Радостин Василев и Деян Петков. 

В Пловдив листата повежда Никола Минчев, следван от Йордан Иванов от ДБ. На трето място е проф. Христо Даскалов, следван от Милен Матеев. Издателят филантроп Манол Пейков е на седмо място.

В Пловдив-област водач е Росен Костурков от ПП. На трето място е юристът Стою Стоев. 

В Разград листата повежда Антоанета Цонева от ДБ. Там тя ще се изправи срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ.

В Русе водач е икономистът Мартин Димитров, следван от Рена Стефанова от ПП. От листата в крайдунавския град отново отсъства бившият транспортен министър Николай Събев. На осмо място е отцепникът от ИТН Светлин Стоянов.

В Силистра водач е Стоян Георгиев, в Сливен - Татяна Султанова. На второ място там е Георги Гвоздейков, който управляваше програмата за въздушни линейки. Без изненади и в Смолян - водач е Михал Камбарев.

В 23 МИР София водач е Кирил Петков, следван от Атанас Атанасов и Настимир Ананиев. Бившият правосъден министър Надежда Йорданова е на пето място, следвана от Венко Сабрутев. Божидар Божанов от ДБ пък е на девето място. На 31-во място е Искрен Митев, на 34-то Явор Божанков, а на 36-то - Васил Гюров.

В 24 МИР София водач е Христо Иванов, следван от Лена Бориславова. Стоян Михалев от ДБ е на пето място, на 15 - Искра Ангелова, а на последното 26-то място - Иван Калчев-Глиги, който се биеше за Украйна.

В лидерския 25 МИР София водач е Ицо Хазарта, следван от Владислав Панев от ДБ и Калина Константинова от ПП. Елисавета Белобрадова е на пето място, отцепникът от ИТН Кирил Симеонов - на седмо.

В 26 МИР София-област повежда Александър Симидчиев от ДБ, следван от Искрен Митев от ПП. От листата отсъства Александър Дунчев.

В Стара Загора водач е Радослав Рибарски от ПП, следван от Атанас Славов от ДБ. В Търговище водач е Илина Мутафчиева от ДБ. В Хасково - без изненади, Асен Василев.

Бившият образователен министър и кандидат за премиер Николай Денков повежда листата в Шумен отново. Второто място този път обаче не е за Николай Колев, а за Бюнямив Хасан, който е бивш депутат от ДПС. На трето място е Александър Денев – член на Зелено движение. Нели Димитрова от трето става на четвърто място. А Нели Георгиева – от четвърто - на десето. Юристът от ДБ Гюлджан Сабриева е на осмо място.

На първо място в Ямбол отново е Мирослав Иванов. На второ обаче е Николай Чистов от Демократична България. Нататък листата е почти идентична с тази на „Продължаваме промяната“ при предходните избори. Разликата е в шестото място, на което сега е Николай Георгиев – отново от ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

5

Constanza

01.03 2023 в 19:09

Ама не каза ли г-н Борисов, че е прочел "Винету" само до половината?

2070

4

НЕМА ТАКЪФ

01.03 2023 в 08:17

Какъфф отбор юнаци / и знамменоската лена / , са се сбрали ф листите на изхвърените , пак паднали ? ***** и се смея !

1236

3

БотоксПутю

28.02 2023 в 16:41

"Баце със сигурност знае да чете - цяла книга е прочел! Винету!"

Не е сигурно, защото веднъж сестра му се изцепи като каза, че му четяла на глас.

345

2

Джендо Джедев

28.02 2023 в 15:24

МакКарти,

Мхм, друго си е Баце и Шиши из листите, нали? Още от същото, него поне си го знаем, викаш? ;)

Баце със сигурност знае да чете - цяла книга е прочел! Винету! :D